The Big Bird Cage (1972)

  En række strutbabsede kvinder fanget i en asiatisk lejr får hjælp udefra i en storstilet flugtaktion.


  BABS MOD BABS

  + PLUS: bramfri | skævheden er underholdende
  -MINUS: historie | spil | teknisk tvivlsom

   

  Sprød "kvinder-i-fængsel"-exploitation med den senere Quentin Tarantino-stjerne Pam Grier i hovedrollen som den snarrådige Blossom. Hun har - sammen med kæresten Django - planer om at få skovlen under det klamme personale i en asisatisk koncentrationslejr for kvinder.

   

  Ren håndkraft

  Titlen "The Big Bird Cage" refererer til lejrens høje tårn, hvor kvinderne sætter deres liv på spil i en sukkerproduktion baseret på ren håndkraft. Samtidig er de underkastet lejrledelsens hårde metoder - noget, som heldigvis kan bearbejdes, idet Django agerer ultra-bøsse og med lethed får "scoret" de to fedladne lejrvagter.

   

  Babs-mod-babs-action

  Filmen byder på rigelige mængder af babs-mod-babs-action - noget, der i dén grad beriger den grundlæggende platte B-film - hvis man altså synes, dén slags er optur. Her er plørebade og masser af babser, der vælter ud af diminutive toppe, hvis da ikke der er dømt decideret bar overkrop.

   

  Tyndere end gennemsigtig

  Historien er tyndere end gennemsigtig, skuespillet i dén grad la la, og platheden til at få både øje og øre på, men underholdningsværdien ligger i den bram- (men ikke fordomsfri) tilgang til kvinde/mand/homo-tematikkerne, som hele tiden vælter frem og tilbage på kryds og tværs af al "sund fornuft". Den skingert klingende underlægningsmusik er ofte udspartlet.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1972, USA, Action, Krimi, Homoseksuelt tema, Exploitation, Fængselsfilm, 88 min.

  Dansk titel: The Big Bird Cage
  Instr: Jack Hill Prod: Cirio H. Santiago, Jane Schaffer Manus: Jack Hill Foto: Felipe Sacdalan Klip: Jere Huggins, James Mitchell Mus: William Allen Castleman, William Loose
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation