Camping del terrore (1986)

  En gruppe energiske teenagere får deres sag for på en campingplads. Noget tyder på, at pladsen er forbandet - så der er mord på vej!


  DYBE KNIVSTIK

  Her er vi ude i klassisk italiensk giallo-B-gys, eksekveret af en af genrens eksperter, Ruggero Deodato, og for salgbarhedens skyld hensat til et amerikansk handlingsforløb. En gruppe teenagere tror, de rigtig skal råhygge på en afsides og naturskønt beliggende campingplads. Men de tager fejl.

   

  En forbandet campingplads

  Campingpladsen er nemlig forbandet. Eller - det ser i hvert fald ud til at være tilfældet. Teenagerne falder fra på stribe, som oftest med en meget langbladet køkkenkniv penetreret dybt gennem krop eller hoved. Så kan de lære det! Eller kan der stikke noget under?

   

  Knokler på alle B-cylindre

  Betagende primitivt og samtidig på-det-jævne spillet knokler "Camping del terrore" på alle B-cylindre for at levere varen med gys, mystik og bare bryster. Ikke mange knive lades uden blod, når den påståede "shaman" raserer mellem skovens træer og campingpladsens telte. Det er herligt underholdende, bl.a. fordi det er så kompromisløst ufiltreret.

   

  Oser af død

  Med flot fotograferet i bjergrig naturskønhed formes et perspektiverende pusterum fra de anderledes primitive gysereffekter. Gennemgående er det skumle udhus, som teenagerne af en eller anden grund hele tiden føler sig draget imod, på trods af, at det oser af sikker død og knivspenetrering.

   

  Mærkelige hulrum

  Udhuset er også filmens mest krybende uhyggelige med sine grå plader og mærkelige hulrum. Efterhånden trætter den skingre gyser-fortællestil, ikke mindst som følge af den jamske synthesizer-underlægningsmusik, der vedbliver at drøne ud ad alle kanaler.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1986, Italien, Gyser, Mystik, Teenagere, Exploitation, 87 min.

  Dansk titel: Body Count
  Instr: Ruggero Deodato Prod: Alessandro Fracassi Manus: Alessandro Capone, Luca D'Alisera, Sheila Goldberg, Dardano Sacchetti Foto: Emilio Loffredo Klip: Eugenio Alabiso Mus: Claudio Simonetti
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation