The Kominsky Method [1] (2018)

  En aldrende skuespiller med egen skuespillerskole kæmper med dagligdagens udfordringer som 70+.


  GULDRANDET PJANK

  Sammenhængende i denne serie:

  The Kominsky Method [1] (2018)

  The Kominsky Method [2] (2019)

   

  Herligt bramfri og selvironisk tv-komik om livet som overklasse-70+'er. Når man lægger dette tema i talentfavne som Michael Douglas og Alan Arkin, er succesen næsten sikret på forhånd. Eneste (kalkulerede) risiko er, at der går lidt for meget stand up i den.

   

  Vistnok engang højt på strå

  Douglas er ubetalelig i rollen som den vistnok engang højt-på strå-skuespiller Sandy Kominsky, der i dag driver sin egen lille skuespillerskole med datteren som håndlanger. Meget af sin fritid hænger han ud med vennen Norman Newlander, hvis kone i sæsonens start ikke har længe igen til cancer.

   

  Samspil og dialog slår gnister

  Det er særligt d'herrer Douglas og Arkin, som serien server til. Som oftest slår samspil og dialog gnister, men ind imellem bliver de mange rappe replikvekslinger også bare lige tanden for kække, og situationerne opleves hér som overspillede.

   

  70+-udfordringer

  Det meste af morskaben er bundet op på mændenes udfordringer som 70+'ere: Forstørrede prostataer, potens, sexlyst og - ikke mindst - øget tissetrang som følge af førstnævnte problematik. Det giver Kominsky mange hovedbrud!

   

  Kører med klatten

  "The Kominsky Method" kører for det meste med klatten, og de blot 30 minutter lange episoder er som smurt i vaseline. Således oplever man ikke sæsonen som langtrukket, snarere let og elegant - også selvom der er alt for rigelig pøset på med underlægningsmusik.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2018, USA, Komedie, Drama, 240 min.

  Dansk titel: The Kominsky Method [1]
  Instr: Andy Tennant, Beth McCarthy-Miller, Donald Petrie, Chuck Lorre Prod: Marlis Pujol, Beth McCarthy-Miller, Andy Tennant Foto: Anette Haellmigk Klip: Gina Sansom; Matthew Barbato; Steven Lang Mus: Jeff Cardoni
  Priser
  • GG - Bedste tv-serie
  • GG - Bedste tv-skuespiller (Douglas)
  • GG-N - Bedste tv-birolleskuespiller (Arkin)