Krummerne 3 - Fars gode idé (1994)

  Familien Krumborg flytter lidt rundt, slår telt op i en lejlighed og kommer i karambolage med et par amatørrøvere, der er stukket af fra fængslet.


  TØRRE KRUMMER

  Sammenhængende film:

  Krummerne (1991)

  Krummerne 2 - Stakkels Krumme (1992)

  Krummerne 3 - Fars gode idé (1994)

   

  Den sidste af de tre oprindelige 90'er-Krummefilm er på niveau med den første, men savner midterbarnets frisk- og umiddelbarhed. 3'eren føles slatten og metaltræt fra første scene, og det hjælper ikke oplevelsen på gled, at flere af de centrale skuespillere pludselig er byttet ud, herunder ikke mindst hovedpersonen Krumme, hvor Laus Høybye er skiftet ud med Benjamin Rothenborg Vibe.

   

  Samme historie

  Historien er på mange måder den samme: Små folkelige klukgrin baseret på hverdagens fjollede udfordringer - centreret om familien Krumborgs overvejende lykkelige og bekymringsfrie liv. Der er en smule kærlighed i luften, når Krumme viser interesse for klassekammeraten Yras. Der er sport på programmet, når Krumme har chancer for at score også på banen. Og så er der krimidramaet, hvor Peter Schrøder og Jarl Friis-Mikkelsens amatør-røverpar forsøger at lukrere på Krumborg og deres omgangskreds.

   

  Vidunderlig konstellation

  Sidstnævnte handlingselement er også klart både 3'eren og filmseriens bedste. Schrøder/Friis-Mikkelsen-konstellationen er vidunderlig i en velspillet klassisk Gøg/Gokke-inspireret komik. Særligt Friis-Mikkelsen er betagende som den stilfærdige Ivan, der allerhelst vil leve i fred i fængslet. Scenen, hvor han regner værdierne af indboet i Krumborgs lejlighed ud, er bare skæppeskøn.

   

  Stive standard-situationer

  Generelt er der for langt mellem de opløftende momenter, og det bliver hurtigt trættende at bevidne de mange stift serverede standard-situationer, der også ind imellem er præget af det "pligt-oplæsende" - langt fra 2'erens umiddelbarhed og lynende glimt i øjnene.

   

  Kæk underlægning

  Igen med oceaner af kæk underlægningsmusik (og en skinger titelsang!). Først i 2006 genoptog Regner Grasten succes'en med en juleudgave af familien Krumborgs lyksaligheder og genvordigheder.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022