The Core (2003)

  Jordens kerne er holdt op med at rotere, og et lille hold forskere påbegynder en farlig rejse helt ind til sagens kerne.


  HÅBLØST PRIMITIVT

  Ganske enkelt helt grinagtig: "The Core" er ualmindeligt svær at tage alvorlig, selvom katastrofetemaet byder op til en vis form for nysgerrighed.

  En trist besked
  Da det går op for forskeren Josh, at Jorden er holdt op med at rotere, må han give verden den triste besked, at det hele snart er forbi. Men så nemt slipper menneskeheden ikke! Snart har man udviklet en supermaskine, der skal fragte Josh og en lille håndfuld medforskere ind til sagens - og Jordens - kerne, for med lidt held at redde alt.

  Ufrivlligt komisk
  Den første halve time af filmen udgør faktisk jævnt passabel katastrofefilms-spænding, men så sætter special effects ind, og det er ikke kønt. Håbløst primitive billeder af det lange fallos-symbol af et fartøj på vej gennem ild, lava og mærkelig intethed er i bedste fald ufrivilligt komiske.

  Melo-teatralsk
  Men filmen vil gerne tages alvorligt - og det kniber det altså med, når animationer og effekter er så hysterisk utroværdige. Skuespillet bliver tiltagende melo-teatralsk, efterhånden som de uundgåelige tab i Jordens tjeneste sætter ind. For at redde Jorden må man trods alt ofre sig. Det må vel siges at være i en god sags tjeneste?  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2003, USA, Katastrofefilm, Action, Eventyr, Science Fiction, 135 min.

  Dansk titel: The Core
  Instr: Jon Amiel Prod: Sean Bailey, David Foster, Cooper Layne Manus: Cooper Layne, John Rogers Foto: John Lindley Klip: Terry Rawlings Mus: Christopher Young