Focus (2015)

  En superfusker med held i sprøjten får kvindeligt modspil og kamp til stregen. Nu begynder der at snige sig følelser ind i en ellers iskold branche.


  UFOKUSERET

  Med fokus på den åleglatte kriminelle løbebane udgør "Focus" halvanden times underholdende lommetyvs-tekniske fifs, men som helhed er filmen en skuffelse.

  Lommetyvs-stortalent
  Lommetyvs-eksperten Nicky kan bare det dér gylle med at franarre og stjæle. Men teknikkerne vil han gerne holde for sig selv. Det ændrer sig dog, da han møder baben Jess, der viser stortalent inden for lommetyvsfaget.

  Lange fingre
  Men er der plads til flirts og lommefilosofi i en verden præget af lange fingre? Det viser sig at blive en udfordring for den ellers så stålsatte Nicky.

  Kækt & glat
  Stilen i "Focus" er kæk, glat og præget af overflade. Og da der heller ikke er mange andre kvaliteter at hæfte sig ved i historien, mister man hurtigt interessen.

  Små pudsige indfald
  Der er små pudsige og sjove indfald og scener, der ind imellem højner underholdningsværdien og filmoplevelsen noget, men nogle kvantespring bliver det aldrig til. Med fiks musik af Nick Urata.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, USA, Argentina, Komedie, Krimi, Romantik, 105 min.

  Dansk titel: Focus
  Instr: Glenn Ficarra Prod: Denise Di Novi Manus: Glenn Ficarra, John Requa Foto: Xavier Grobet Klip: Jan Kovac Mus: Nick Urata