The Infiltrator (2016)

  En toldarbejder går undercover som professionel hvidvasker af narkopenge og kommer helt tæt på narkokongen Pablo Escobar.


  FARLIG MISSION

  Skarp, men også lettere poppet biografisk skildring af toldagenten Robert Mazurs farlige undercover-mission i 1980'ernes højtbelagte narkomiljø. Mazur tager identiteten Bob Musella for at kunne optræde som hvidvaskeren uden skrupler. Og den rolle spiller han godt, at han snart kommer helt tæt på de store narkobaroner, herunder selveste Pablo Escobar.

   

  Fænomenal Cranston

  Instruktør Brad Furman havde Bryan Cranston i en fin birolle i sit retssalsdrama The Lincoln Lawyer (2011). Nu har Cranston fået hovedrollen som The Infiltrator, og det er af afgørende betydning for den noget klichémættede stil og opbygning - Cranston gør det nemlig fænomenalt.

   

  Goddaw på drengen

  Der er goddaw på drengen næsten fra start til slut i en handling, der udvikler sig mere og mere betændt og livstruende. Hvis Robert Mazur havde troet, det var ufarligt at drive gæk med de helt store bagmænd og deres håndlangere, kommer han i hvert fald snart på helt andre tanker.

   

  Dobbeltlivets kompleksitet

  Den detaljerede beskrivelse af dobbeltlivets komplekse facetter er filmens største fascinationskraft. Der skal bl.a. skaffes en forlovet til Bob Musella - en kvinde, der skal være villig til at gå hele vejen i den gode, narko-optrevlende sags tjeneste. Det afstedkommer en række meget farlige situationer, hvor Musellas troværdighed er på vippen - og hermed tæt på at bringe ham en kugle for panden.

   

  Flaksende stil

  Det poppede i filmens stil kommer primært til udtryk i den evigt flaksende klipning, hvor ro i hvert fald ikke er et begreb, man synes at have overvejet. Der skal være smæk for skillingen - og det klinger underholdende, men også noget hult. Næsten ubønhørligt konstant musikunderlagt er "The Infiltrator" et sandt inferno af tonemæssig overfortælling.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, Storbritannien, Krimi, Drama, Biografi, 127 min.

  Dansk titel: The Infiltrator
  Instr: Brad Furman Prod: Paul Brennan, Brad Furman, Miriam Segal, Don Sikorski Manus: Ellen Sue Brown Baseret på: bog af Robert Mazur Foto: Joshua Reis Klip: Luis Carbellar; Jeff McEvoy; David Rosenbloom Mus: Chris Hajian