Sømænd på sengekanten (1976)

  En ung kvinde vil bevise, at hun kan bestride en mands job på et skib. Så da en donkeymand bliver indlagt, klæder hun sig i mandetøj og smøger ærmerne op.


  LUMRE LØJER

  Sammenhængende film:

  Mazurka på sengekanten (1970)

  Tandlæge på sengekanten (1971)

  Rektor på sengekanten (1972)

  Motorvej på sengekanten (1972)

  Romantik på sengekanten (1973)

  Der må være en sengekant (1975)

  Hopla på sengekanten (1976)

  Sømænd på sengekanten (1976)

   

  Den ottende og sidste sengekantsfilm har ikke meget gas i tarmen, og de håbløst gammeldags og relativt sexistiske kønsrollestereotyper er både grimme og platte. "Sømænd på sengekanten" har genre-erotiske optrin, her sent i serien sågar med et par "frække" hardcore-klip.

   

  En kvinde i mandetøj

  En ung kvinde er så træt af at høre på, at mændene ikke tiltro hende kræfter og vid nok til at kunne bestride et rigtigt mandejob. Så da Bent Warburgs donkeymand Georg lægger sig skidtmas, klistrer hun et overskæg på læben og iklæder sig mandetøj: Nu skal hun vise sit værd.

   

  En af gutterne

  Om bord på Karl Steggers skib vækker den drengeklædte kvinde ikke mistanke, og hun blibver hurtigt en af gutterne, der bestemt sagtens kan tage fat. Da skibet er langt ude i åben sø, kommer sandheden frem. Det er en stor overraskelse - og samtidig alle tiders for de mange liderlige sømænd, der hidtil ikke har bestilt meget andet end at tale om "fisse".

   

  Metaltræt

  Kejtet, kikset og krampagtig må være de tre k'er, der umiddelbart falder først ind i mødet med denne fesne og metaltrætte erotik-farce. Der er ikke mange formildende omstændigheder, og forløbet er præget af fyld, fuldskab og landkrabbe-bæverding-besøg (i Hamborg), hvor mændene rigtig får babs og nutte.

   

  Et villigt skræv

  Sædvanen tro er her masser af etablerede skuespillere til at udfylde små og store roller - Paul Hagen får lov til at baghyle et villigt skræv, han er dog stadig iført anstændig skidenbrun kedeldragt, så alt vi ser er det velkendte hagen'ske betutteri.

   

  Lummer trompettone

  Ole Høyers musik rammer den lumre trompettone endnu engang, og der serveres sågar (sømandssange) undervejs. Pressen skrev: "Tæt på det pinlige", "Ordren lyder: Sænk niveauet", "Vammelhed på sengekanten", "Plat dansk humor", "En tynd kop te" og "Dansk humor, når det er elendigst"  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024