The Tailor of Panama (2001)

    En britisk agent ankommer til Panama for at bore i sin landsmands affærer, og det bliver ganske "underholdende".


    SPØJS GENREBLANDING

    Lettere særpræget krimi-thriller-komedie, der har lidt svært ved helt at finde ståsted og rytme. Skuespillet er i orden, men aldrig rigtig med bid (på nær Jamie Lee Curtis' herlige portræt af Louisa Pendel). Lige dele velopbygget spænding og herlig humor sørger imidlertid for hæderlig underholdning.

    Samvittighedsløs spion
    Pierce Brosnans samvittighedsløse spion, Andy Osnard, ankommer til Panama i et forsøg på at presse statshemmeligheder ud af en britisk skrædder, der i årevis har virket i USA. Samtidig med at skrædderen stresses mere og mere, nyder Osnard de naturlige goder, der lægger sig i kølvandet på hans direkte facon.

    Glimrende portræt
    Filmen starter lovende, kører hurtigt ind ad politiske sideveje og mister grebet – for senere at få fat igen i et ganske glimrende portræt af en jaget mand og hans udholdende kone, der pludselig må finde sig i en udskældt spions nærgående spørgsmål. En af Jamie Lee Curtis' mest indfølte og kloge præstationer: Fredelig, smuk og atypisk.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2001, USA, Krimi, Komedie, Thriller, 105 min.

    Dansk titel: Skrædderen fra Panama
    Instr: John Boorman Prod: John Boorman Manus: Andrew Davies, John Le Carré, John Boorman Baseret på: roman af John Le Carré Foto: Philippe Rousselot Klip: Ron Davis Mus: Shaun Davey
    Priser
    • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering