The Tailor of Panama (2001)

  En britisk agent ankommer til Panama for at bore i sin landsmands affærer, og det bliver ganske "underholdende".


  SPØJS GENREBLANDING

  Lettere særpræget krimi-thriller-komedie, der har lidt svært ved helt at finde ståsted og rytme. Skuespillet er i orden men aldrig rigtig med bid. Lige dele velopbygget spænding og herlig humor sørger imidlertid for hæderlig underholdning.

  Samvittighedsløs spion
  Den samvittighedsløse spion, Andy Osnard, ankommer til Panama i et forsøg på at presse statshemmeligheder ud af en britisk skrædder, der i årevis har virket i USA.

  Direkte facon
  Samtidig med at skrædderen stresses mere og mere, nyder Osnard de naturlige goder, der lægger sig i kølvandet på hans direkte facon.

  Glimrende portræt
  Filmen starter lovende, kører hurtigt ind ad politiske sideveje og mister grebet - for senere at få fat igen i et ganske glimrende portræt af en jaget mand og hans udholdende kone, der pludselig må finde sig i en udskældt spions nærgående spørgsmål.

  En af Jamie Lee Curtis' mest indfølte og kloge præstationer: Fredeligt, smukt og atypisk.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, USA, Irland, Krimi, Komedie, Thriller, 105 min.

  Dansk titel: Skrædderen fra Panama
  Instr: John Boorman Prod: John Boorman Manus: Andrew Davies, John Le Carré, John Boorman Baseret på: roman af John Le Carré Foto: Philippe Rousselot Klip: Ron Davis Mus: Shaun Davey
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering