The Bridges of Madison County (1995)

  En landmandskone møder den store kærlighed i en forbipasserende fotograf og får sat livet i perspektiv.


  FIRE DAGES KÆRLIGHED

  + PLUS: spil | autenticitet | følelsesstærk | locations
  -MINUS: -

   

  Uden tvivl en af Clint Eastwoods mere følelsesstærke film, et helt igennem bevægende og livsbekræftende kærlighedsdrama, hvor troværdigheden er meget høj takket være den meget naturlige og erfarne behandling af historien.
   

  Uventede gæster

  Meryl Streep er den midaldrende farmerfrue Francesca, der skal være alene hjemme i fire dage, da hendes mand og deres to børn skal på udstilling med en præmietyr. Samme dag hun har vinket farvel til sin familie, kommer en bil rullende op mod hendes hus. Det er fotografen Robert Kincaid, der ikke kan finde vej til et af sine motiver i nærheden.

  En forelskelse
  Francesca forelsker sig i denne naturlige og hjælpsomme mand, der med en tydelig udadvendt omsorg og en spændende fortid er dén type mand, hun egentlig ønsker at leve sammen med. Hendes egen mand er godheden selv, men hans gammeldags forestillinger om kvinden i hjemmet og manden på arbejde har aldrig gjort Francesca rigtigt lykkelig.

  Hvad vil børnene tænke?
  Men kan hun give efter for sine følelser, og hvad vil hendes børn tænke? Og det lille bysamfund vil hurtigt sprede rygterne og forpeste livet for hendes familie. Alligevel overvejer hun til det sidste muligheden for at rejse med Robert.
   

  Et særligt ønske

  Hele Fransescas historie fortælles i flashbacks, og i små klip følger vi samtidig Francescas voksne børn, der er ved at stifte bekendtskab med den afdøde mors papirer. De opfordres via dagbøger til at læse hele hendes historie om forholdet med Robert, og om, hvorfor hun ønsker sin aske spredt ud over området ved broerne i Madison County.

  Tankevækkende
  Det er en smuk og tankevækkende film, der i samtlige minutter stråler af kærlighed - omsløret af en faretruende, lurende sorg og en evig uopnåelig længsel.

  Fremragende formidling
  Til at udtrykke disse følelser er Clint Eastwood og Meryl Streep fremragende: De brede, naturlige og ikke mindst ægte smil. De bitre tårer og den åbenlyse sorg kommer fantastisk oprigtigt til udtryk i Clint Eastwoods sikre, naturtro spil og iscenesættelse. Ingen sminke, ingen udglattede rynker og ingen amerikanske vammelheder såsom "I Love You".

  Ikke-familie-mennesker
  Eastwood lægger også sympatisk vægt på i sin rolle at tale enspænderens sag, at indirekte udtrykke sin irritation over amerikanernes generelle fordomme og afstandstagen til ikke-familie-mennesker.

  Uopfyldte drømme
  Robert Kincaid er altid på farten, han lever for sit frie arbejde, lever for naturen. Og da Francesca sidder med de samme - men uopfyldte - drømme, de samme længsler og livsidéer, er det uundgåeligt for hende at forelske sig voldsomt i Robert.

  Fire dages kærlighed
  I de fire dage, deres kærlighed får lov at vare, oplever de begge en brusende lykke - og en overmandende sorg, og efter de skilles, er det meget svært at leve et normalt liv igen. En film, der er meget svær at ryste af sig - voldsomt sørgelig, voldsomt livsbekræftende.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1995, USA, Romantik, Drama, 135 min.

  Dansk titel: Broerne i Madison County
  Instr: Clint Eastwood Prod: Clint Eastwood, Kathleen Kennedy Manus: Richard LaGravanese Foto: Jack N. Green Klip: Joel Cox Mus: Lennie Niehaus, Clint Eastwood
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Streep)
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Streep)