The Human Body (2001)

    Et indblik i menneskekroppens raffinerede opbygning og funktioner, på begge sider af huden.


    RUNDTUR I KROPPEN

    Hvis man vil have en filmoplevelse ud over det sædvanlige, går man aldrig forgæves i Planetariets store Omnimax-teater. Også selvom der i dette tilfælde "kun" er tale om en dokumentarfilm om menneskekroppen, kommer man ikke uden om den overvældende effekt af det store lærred.

    Teknisk revolutionerende
    Filmen, "Menneskekroppen", er en teknisk revolutionerende rundtur i kroppens indre. Man har anvendt den allernyeste teknik indenfor området, og resultatet er så livagtigt, at man næsten føler, man selv er med inde på "guidet tur" i fx spiserøret og mavesækken.

    Tæt på hverdagen
    Vi følger en britisk familie og går tæt på deres hverdag. Moderen er gravid, børnene er i den tidlige pubertet, faderen glæder sig sammen med sin kone, til babyen kommer.
     

    Nye dimensioner

    Men familiens helt almindelige hverdag får helt nye dimensioner for publikum, når man fx får lov at opleve en svedende dreng i termiske billeder. Her ser man tydeligt den ret omfattende fordampningsproces. Følelserne er dog ikke sat ud af spillet. Vi tager også del i familiemedlemmernes følelser, især forældrenes ventetid under graviditeten.

    Tilværelsen i perspektiv
    Filmen er hverken kynisk eller lægefaglig i sine nyskabende billeder, det er en tankevækkende dokumentar, der for en stund kan sætte tilværelsen lidt i perspektiv.



    Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2001, Storbritannien, Dokumentar, 43 min.

    Dansk titel: Menneskekroppen
    Instr: Peter Georgi Prod: Richard Dale, Peter Georgi Manus: Richard Dale Foto: David Barlow, Reed Smoot Klip: Peter Parnham Mus: Anne Dudley
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation