Little Fockers (2010)

  Familien Focker kommer under svigerfars lup: Nu skal hr. Focker så småt køres i stilling som storfamiliens kommende "høvding".


  SMÅ SMIL

  Sammenhængende film:
  Meet the Parents (2000)
  Meet the Fockers (2004)
  Little Fockers (2010)

  Tredje kapitel i Fockers-komiedieserien er ikke så tosset endda, selvom der er længere mellem de vilde grin. Komedien er godt skåret og pænt spillet, og så er underholdningen for så vidt hjemme.

  Under svigerfars lup
  Familien Focker kommer under svigerfars lup: Nu skal hr. Focker så småt køres i stilling som storfamiliens kommende "høvding", men overvågningen bliver efterhånden for meget.

  Klichéer på lur
  Efter en sløv og småbøvet start får "Little Fockers" kørt sig varm, og smilet er svært at tørre af læberne, selvom klichéerne ligger på lur. Den eminente timing og opfindsomhed, der særligt var kendetegnende for første film, er dog trådt en del i baggrunden til fordel for mere standardiseret plathed.

  Vellykkede pruttevitser
  En håndfuld vellykkede vitser (herunder klassiske prutlyde) tager jord med - på den fede måde, men der er længere mellem snapsene, end vi har været vant til, og skuespillet tenderer i højere grad det overstyrede - som om man skal dække lidt over de rigeligt mange overdrivelser i historien.

  Nye kræfter
  Instruktionen blev her overtaget af Paul Weitz, og musikken af Stephen Trask. Sidstnævntes er bestemt i den genrestereotypisk lirende kategori og gør ikke komedien nogen tjeneste.

  Tanden for sukrede
  Robert De Niro og Dustin Hoffman er ligesom i den midterste film stadig de mest energiske og underholdende i Focker/Byrnes-familiekonstellationen, hvorimod deres respektive kvinder i Blythe Danners og Barbra Streisands portrætter bliver tanden for sukrede.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Romantik, Børn på film, 98 min.

  Dansk titel: Meet the Parents - Little Fockers
  Instr: Paul Weitz Prod: Robert De Niro, John Hamburg, Jay Roach, Jane Rosenthal Manus: John Hamburg, Larry Stuckey Foto: Remi Adefarasin Klip: Greg Hayden, Leslie Jones, Myron I. Kerstein Mus: Stephen Trask