The Amazing Spider-Man (2012)

  En ung mand bliver bidt af en edderkop og har snart enestående superhelteevner, der med lidt held kan sikre ham både ære og pigehjerte.


  MERE SPINDELVÆV

  Sammenhængende film:
  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)


  Endnu en tur i vævet: "The Amazing Spider-Man" genoptager tegneseriematerielet og koger en ny omgang suppe på den unge mand med superhelteevner.

  Flot koreograferet
  Det er man sluppet hæderligt, men også helt igennem forudsigeligt fra. Begivenhederne er dyrt og flot koreograferet, spændingen er til at tage og føle på, det gode mod det onde, som vi kender det.

  Overmenneskelige evner
  Unge Peter Parker bliver bidt af en edderkop og får hurtigt overmenneskelige evner: Faktisk viser det sig, at han kan gebærde sig som en edderkop, komplet med meget praktisk anvendeligt spindelvæv, der kan skydes af sted med lynets hast.

  Ikke venligt stemt
  Og Parker får hårdt brug for sine nye evner, da han selv bliver skyld i, at en videnskabsmand muterer til en gigantisk øgle (der ikke er venligt stemt i storbyen). Over stok, sten og højhuse må Parker nu i arbejdstøjet (den karakteristiske Spider-Man-dragt), mens han kæmper med kærligheden i jordhøjde og sin superhelte-hemmelighed.

  Ingen nytænkning
  Bedre end den første af de oprindelige film tegner denne serie-franchise mere lovende, dog føler man sig ikke overbevist i retning af nogen form for nytænkning.

  Underholdningen er hjemme
  Således er underholdningen hjemme - og ikke mere. Nogle gange frygtelig overdrevet, andre gange regulært opslugende. Fællesnævneren for filmoplevelsen er dog, at intet kommer som en overraskelse, komplet med James Horners sovsede og stemningsdikterende filmmusik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2012, USA, Eventyr, Action, Fantasi, 136 min.

  Dansk titel: The Amazing Spider-Man
  Instr: Marc Webb Prod: Avi Arad, Matthew Tolmach, Laura Ziskin Manus: James Vanderbilt, Alvin Sargent, Steve Kloves Baseret på: tegneserie af Stan Lee Foto: John Schwartzman Klip: Alan Edward Bell, Michael McCusker, Pietro Scalia Mus: James Horner