Hitchcock/Truffaut (2015)

  De to meget forskellige filmskabere, Hitchcock & Truffaut, var mere end bare kolleger. De udviklede også et tæt venskab og korresponderede flittigt til det sidste.


  SMÅ & STORE SANDHEDER

  En rigtig lækkerbisken for cineaster og filmentusiaster: "Hitchcock/Truffaut" kommer grundigt og filmisk-bevidsthedsudvidende omkring Hitchcock og til dels også Truffaut som de helt store filmskabere i deres tid.

  Fascination & inspiration
  Samtidig sættes der en fed streg under, at mestrenes filmkunst er udødelig, og at store kendte instruktører den dag i dag fascineres og inspireres af de Hitchcock/Truffauts store film.

  Banebrydende samtalebog
  De to meget forskellige filmskabere var mere end bare kolleger. De udviklede også et tæt venskab og korresponderede flittigt til det sidste. Filmen tager afsæt i den banebrydende samtalebog, som Truffaut skrev i 60’erne.

  Små & store sandheder
  Her fik han alle de små og store sandheder ud af Hitchcock, om tilblivelsen af alle de uforglemmelige film. Med dette afsæt præsenterer dokumentarfilmen medrivende en lang række filmhistorisk centrale Hitchcockscener og sætter dem ind i en bredere kontekst.

  Filmhistorisk
  Trufffauts oeuvre fylder mindre i filmen. Det er Hitchcock der er i fokus, fra de gennemstiliserede stumfilm til gyseren "Psycho". Og stjerneinstruktører som Scorsese, Fincher og Bogdanovich beretter beredvilligt om den enorme virkning, Hitchcock har haft på både dem selv som kunstnere - og filmhistorien.

  I samme ånd
  Delikat fortalt uden nogen form for krukkeri, præcis i samme ånd som samtalerne mellem de to instruktører, der aldrig forfaldt til det selvsmagende.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2015, Frankrig, Dokumentar, Biografi, 80 min.

  Dansk titel: Hitchcock/Truffaut
  Instr: Kent Jones Prod: Charles S. Cohen, Olivier Mille Manus: Kent Jones, Serge Toubiana Foto: Nick Bentgen, Daniel Cowen, Eric Gautier, Mihai Malaimare Jr. Klip: Rachel Reichman Mus: Jeremiah Bornfield
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • CAN-N - Golden Eye-nominering