Galaxy Quest (1999)

  En flok kendte tv-serieskuespillere kapres af væsner fra det ydre rum, der har kopieret deres tv-verden til perfektion.


  FLAD SATIRE

  Som en tydelig satire over "Star Trek" eller måske endnu mere billigt udseende science fiction-tv-serier har "Galaxy Quest" gode forhåndskort på hånden, men kortene spilles dårligt, og filmen bliver aldrig morsom.

  Metaltræthed

  En flok metaltrætte tv-skuespillere drømmer om at undslippe et populært science fiction-univers, da de pludselig kapres af menneskelignende væsner fra det ydre rum.

  Galaktisk alvor
  Til at begynde med ligner det hele bare endnu en iscenesættelse, men snart går det op for banden, at det er galaktisk alvor, når de sjove væsner beder om hjælp til at styre den nøjagtige kopi af det jordnære tv-show.

  Stjernefunklende mission
  Det kan jo næsten ikke gå andet end galt, men samtidig er den stjernefunklende mission måske en metode til at se den fastlåste tilværelse lidt udefra.

  Fladt komisk
  Ingen af de hotte navne trives i det fladt komiske univers, selvom satiren ind imellem har en vis kant. At det hele bevidst ser billigt ud ændrer ikke ved følelsen af at være tilskuer til en regulær b-studiefilm.

  Den omvendte verden
  At dette netop må være hensigten er så den omvendte verden. For det virker ikke efter hensigten men bider snarere sig selv i halen i forsøget på at overgå egne parodier.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Farce, Komedie, Science Fiction, 102 min.

  Dansk titel: Galaxy Quest
  Instr: Dean Parisot Prod: Mark Johnson, Charles Newirth Manus: David Howard, Robert Gordon Foto: Jerzy Zielinski Klip: Don Zimmerman Mus: David Newman