Hitler's Children (2011)

  Børn, børnebørn og grandniecer til højtstående nazister kæmper på hver deres måde en kamp for at vriste sig fri af fortidens synder.


  FORTIDENS SYNDER

  Noget på spil og noget på hjerte. Denne israelsk-tysk producerede dokumentarfilm tager fat om stamtræets rod og rusker stammen, så løvet drysser mod jorden.

  En håndfuld efterkommere
  Vi følger en håndfuld efterkommere til topstående nazister: Hermann Görings og Heinrich Himmlers grandniecer, Plaszów-koncentrationslejrkommandant Amon Göths datter, Auschwitz-kommandant Rodolf Höss’ barnebarn og Hans Franks søn.

  Drastisk valg
  Der er stor forskel på, hvordan disse efterkommere håndterer fortidens synder. Mest drastisk er nok Bettina Görings: sammen med sin bror har hun valgt sterilisationens vej. Göring-slægten dør med dem.

  En art katarsis
  I den virksomt rørende ende følger vi Rainer Höss’ rejse til Auschwitz. Her skal han sammen med en tredjegenerations Auschwitsoverlever skridte lejren og farfars embedsbolig af - og mødet med en israelsk skoleklasse udvikler sig til en art katarsis. Katrin Himmler har skrevet et par (i øvrigt særdeles glimrende) bøger om Heinrich Himmler og brødre privat og er siden blevet gift med en rettroende jøde.

  Intet positivt at sige
  Mest radikal er Niklas Frank, der turnerer Tyskland tynd og formidler sit ufiltrerede forældrehad til måbende skoleelever. Han kan ikke finde en eneste positiv ting at sige om sine forældre.

  Virkelighedsnært portræt
  Og Göths datter Monika kæmper sig bævrende gennem hverdagen - hun gik i chok, da hun så Ralph Fiennes portræt af faderen Amon i Schindler's List (1993) - stærkt formidlede Fiennes faderens psykopati.

  Knivskarpt & afmålt
  Alle disse skæbner står knivskarpt og vedkommende i den fint afmålte dokumentariske blanding af interviews og rundture til skoler og kz-lejr. Det bliver særlig stærkt, da Höss møder jødiske unge i Auschwitz. Grafisk velovervejede skilte fortæller kortfattet om topnazisternes virke, og musikken er relativt begrænset.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2011, Israel, Dokumentar: nazismen, Dokumentar, Biografi, 59 min.

  Dansk titel: Hitler's Children
  Instr: Chanoch Ze'evi Prod: Chanoch Ze´evi Foto: Yoram Millo Klip: Arik Leibovitch Mus: Ophir Leibovitch
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation