Explorers (1985)

  Tre drenge opdager en teknisk bagvej og turnerer i det ydre rum i en hjemmebygget skrotkasse.


  IKKE MEGET GLIMMER

  Temmelig uinspireret og ubehjælpsom drenge-eventyrfilm, der i typisk Joe Dante-iscenesættelse søsætter flere fantastiske småskibe, end der er plads til i én bølge.


  Hjemmebygget skrotkasse
  Det er historien om den nørdede Wolfgang Müller (den store og fedtede brille er hér definitionen på nørd) og hans klassekammerater, Ben og Steve. De virkeliggør en form for tegning og kan snart svæve ud i det ydre rum i en hjemmebygget skrotkasse.

  Tilnærmet eventyr
  Der er ikke meget glimmer over det tilnærmede eventyr. Først og fremmest opstår de vilde muligheder mere eller mindre ud af det blå, og drengene synes ikke stort imponeret over den farefulde færd langpokkerivold ud blandt stjerner og planeter. Lidt mere umiddelbar ægthed får vi i filmens jordnære start, hvor mobning og knas på hjemmefronten udgør mere oprigtige fortællinger.

  Dobbelt debut
  Ellers må "Explorers'" overlevering til nutiden bestå i fine præstationer fra purunge Ethan Hawke og River Phoenix – begges første filmrolle. Jerry Goldsmiths score hører til blandt hans mindre inspirerede.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Eventyr, Komedie, Familie, Coming of Age, Børn på film, Fantasi, 109 min.

  Dansk titel: Explorers
  Instr: Joe Dante Prod: David Bombyk, Edward S. Feldman Manus: Eric Luke Foto: John Hora Klip: Tina Hirsch Mus: Jerry Goldsmith