Police Squad! (1982)

  En meget klodset politimand forsøger at opklare forbrydelser. Hvilket ikke bliver lettere af, at han er omgivet af tilsvarende skøre kolleger.


  VANVIDDETS BLÅ BLINK

  Sammenhængende film:

  Police Squad (tvs) (1982)
  The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)
  The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991)
  Naked Gun 33 1/3 - The Final Insult (1994)

   

  Seks år før filmtrilogien lagdes tv-grundstenen for den ultra-klodsede politbetjent Frank Drebins gøren og laden i kampen mod storbyens kriminelle. Der er selvfølgelig tale om Leslie Nielsens gestaltning af alle tiders mest distræte politimand, og rundt omkring ham hersker der almindelig kaos, fordi kollegerne også er mildt sagt til den skæve side.

   

  Noget kejtet

  Tv-serien består af blot seks episoder, og set i sammenligning med filmserien er de ærlig talt noget kejtede. Humoren er den samme, men konteksten har slet ikke den samme kant. Derfor står seriens episoder i dag mest af alt som et herligt vidnesbyrd på, hvordan en succes kan blomstre på gamle frø.

   

  Faste komiske indslag

  Der er faste, gennemgående indslag i hver episode, der har en vis kantet humor. Herunder den alvidende skopudser og den meget (børne-)eksperimenterende forsker. Men det er alligevel primært i det komplet skøre personligheder, at miniserien henter sin udstråling og humor - og her er Leslie Nielsen og Alan North den egentlige fremdrift.

   

  Savner nuance

  Meget af morskaben opstår ultra-fladpandekomisk ud af, at Frank Drebin og co. tager alt bogstaveligt. Hver gang en person bydes en cigaret med ordet: Cigaret?, svarer vedkommende således I know. Det har sin charme, men serien savner filmenes langt mere nuancerede crazy comedy.

     Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024