The Monster of Mangatiti (2015)

  En kvinde fortæller historien om den lange periode, hvor hun som teenager blev holdt fanget af en gal mand langt ude på landet.


  SMUKT VANVID

  Ualmindelig flot og nervepirrende dramatiseret new zealandsk dokumentar. Det dramatiserede består i, at vi bliver vidner til en regulær filmatisering af virkelige begivenheder, samtidig med at filmen er en art dokumentar, der krydsklipper til det virkelige offers beretning.

  Meget langt ude på landet
  For et offer er lige hvad teenageren Heather Walsh blev tilbage i 80'erne. Her blev hun fristet til at blive gårdpige hos den umiddelbart tillidsvækkende Bill Cornelius - meget meget langt ude på det nord-new zealandske bøhland.

  Fra ren idyl til helvede
  Men hvad der starter som ren idyl udvikler sig snart til et helvede for Heather. Langsomt men sikkert vågner monstret i Bill, og han begynder at udnytte Heather seksuelt, samtidig med at han terroriserer hende psykisk i knæ.

  En flugt er umulig
  Bill bor så langt væk fra civilisationen, at en flugt ville være umulig for Heather. På den måde er hun spærret inde i den smukke natur. Og Bills 10-årige søn kan kun se til uden at forstå den dybere terroristiske sammenhæng.

  Professionel produktion
  Tv-produktionen er helt overvejende en "fiktionsfilm", forstået sådan at det er historien med skuespillerne og den professionelle filmproduktion der fylder mest.

  Helvede på jord
  Den virkelige Heather, som først 23 år efter at hun endelig undslap Bill turde at stå frem i medierne, optræder kun ind imellem med sine beretninger fra helvede på jord - mens den dramatiserede films handling fortsætter i baggrunden.

  Psykisk terror lyner i øjnene
  "The Monster of Mangatiti" er således et meget overraskende krimi/thriller-bekendtskab, hvor den psykiske terror lyner i øjnene på både krænker og offer. Særligt elegant lykkes Mark Mitchinson i sin formidling af Bill.

  Hjerteskærende flot fotograferet

  Der er blokke af lovlig saftig underlægningsmusik, men den stjæler sjældent billederne af de hjerteskærende flot fotograferede bjerglandskaber.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, New Zealand, Psykologisk drama, Biografi, Krimi, Teenagere, 65 min.

  Dansk titel: The Monster of Mangatiti
  Instr: John Banas Prod: Bridget Bourke, Philly de Lacey Manus: John Banas Mus: Karl Steven