Taken 3 (2014)

  For tredje gang må en forhenværende elitesoldat finde alle sine gamle evner frem, da både eget og familiens liv står på spil med grumme bagmænd i kulissen.


  PASSABEL ACTION

  Sammenhængende film:
  Taken (2008)
  Taken 2 (2012)
  Taken 3 (2014)

  Tredje og om ikke andet proklameret sidste kapitel i denne fransk-producerede, men meget amerikanske action-trilogi: "Taken 3" er skabelonaction helt uden sjæl, men den leverer varen langt mere potent og mekanisk ufiltreret, end den fesne 2’er.

  "It ends here"
  It ends here lyder en af salgslinjerne til filmen, hvilket selvfølgelig får en til at tro, at 3’eren bliver den sidste Taken-film. Men man føler sig også forvisset om, at Liam Neesons Bryan Mills sørger for, at de grumme bagmænd får en på goddag’en, så han endelig kan føre en fredelig pensionisttilværelse.

  Ekstraordinær indsats
  Det ser ellers sort ud, da Bryan pludselig bliver hovedmistænkt for et mord, han aldrig har begået. Nu er han både på flugt fra bagmændene og politiet, samtidig med at han må gøre en helt ekstraordinær indsats for at beskytte sin familie.

  Over stok og sten
  Det går over stok og sten, og "Taken 3" sørger for, at det hele glider lidt "lettere" ned med helt ekstreme mængder fiks filmmusik og springende klip fra alle verdenshjørner.

  Underholdende actionscener
  Grunden til, at 3’eren fungerer bedre end 2’eren er, at historien i vid udstrækning er renset for alt for meget udenoms-pløre. Her er det jern mod jern, og det former en række yderst underholdende actionscener.

  Tingeltangel-fortællestil
  Dybt og vedkommende bliver det dog aldrig, og man tænder hurtigt af på den mildest talt latterlige fortællestil med ovennævnte tingeltangel på lyd- og billedsiden. I helheden er "Taken 3" dog en veltimet actionfilm, hvor der er kælet for de dyre detaljer.

  Arketypiske opstillinger
  Så går det næsten an med alle de arketypiske opstillinger af det gode mod det onde - ondskaben har som i så uendelig mange andre tilfælde et russisk ansigt i form af superskurken Oleg Malankov, spillet med ligegyldig glathed af Sam Spruell.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024