The Lost Honour of Christopher Jefferies (2014)

  En mand med en sær fremtoning bliver straks politiets hovedmistænkte, da en kvinde i nabolaget findes myrdet.


  VANVITTIGE BESKYLDNINGER

  Vellykket britisk tv-dramatisering af det virkelige livs særling, Christopher Jefferies, der i kraft af sin mærkværdige fremtoning og facon straks bliver politiets hovedmistænkte, da hans nabo findes myrdet.

  Vanvittige beskyldninger
  Bevæbnet med en dygtig advokat må Jefferies nu trækkes gennem alle mulige vanvittige beskyldninger, som tabloidpressen blæser op, selvom manden endnu ikke er dømt.

  Bedst i første halvdel
  "The Lost Honour of Christopher Jefferies" fungerer afgjort bedst i første halvdel, hvor tonen slås fredeligt og grundigt an med et skønt og skævt portræt af den ligeså skønne og især skæve Jefferies.

  Fokus på detaljen
  Her er der fokus på detaljen, som Jason Watkins formidler fænomenalt i rollen som den forfulgte og varetægtsfængslede outsider.

  Mindre elegant
  Mindre tændt og mindre elegant er anden halvdel - her fjernes fokus fra menneskeportræt til retfærdighedsproces, og filmen bliver i højere grad nanobehandlet overflade - uden dybde.

  Flot hovedrollepræstation
  Hermed ryger en del af den lynende intensitet, og helhedsindtrykket bliver mere moderat. Som det helt store plus skal Watkins’ spil fremhæves, ligesom et roligt kameraarbejde uden hang til sensation.

  Slående lighed
  Ligheden med virkelighedens Christopher Jefferies er slående. Det absurde hentehår, der bliver sat med hårspray, er en skøn detalje blandt flere i det portræt af den skæve personlighed, der fungerer så flot i den første time af tv-produktionen.

  Stemningsdikterende musik
  Man ærgrer sig over de talrige indgreb på lydsiden, hvor Dan Jones’ flade filmmusik alt for ofte dikterer stemningen.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2014, Storbritannien, Drama, Biografi, Krimi, 115 min.

  Dansk titel: The Lost Honour of Christopher Jefferies
  Instr: Roger Michell Prod: Kevin Loader Manus: Peter Morgan Foto: Mike Eley Klip: Kristina Hetherington Mus: Dan Jones