Backcountry (2014)

  Et ungt par tager sidst på sæsonen på vandretur i den canadiske ødemark. Men de farer vild med en glubsk bjørn i hælene.


  HÅRREJS I VILDMARKEN

  + PLUS: natur | klaustrofobi | enkle virkemidler | ingen musik
  -MINUS: -

   

  Imponerende vildmarksthriller med enkle virkemidler. Adam MacDonalds "Backcountry" leverer en sjældent set effektiv klaustrofobi i den nærmest endeløst isolerede og smukke canadiske natur.

  Absolut ingenmandsland
  Det unge par Jenn og Alex skal sidst på sæsonen på vandretur i vildmarken. Alex har mange gange tidligere vandret samme tur, og nu er det på tide, at Jenn får set et af hans yndlingssteder. Men noget går helt galt med Alex' stedsans, og parret ender midt i et absolut ingenmandsland, hvor desperationen hurtigt overtager.

  Uundgåelig katastrofe
  Snart står det klart, at en bjørn har fået færten af dem, men parret glemmer de mest basale forholdsregler, og snart synes katastrofen uundgåelig.

  Fingeren på pulsen
  "Backcountry" er baseret på en sand historie, og det gør ikke niveauet af hårrejsning mindre. MacDonald har virkelig fingeren på pulsen og indfanger naturen som en helt central medspiller i en række både smukke og overvældende detaljer. Hermed forstærkes følelsen af total isolation, og lydsiden følger trop med et generelt fravalg af musik og knivskarp fokus på naturens egne lyde.

  Åndeløs spænding
  Det former en åndeløs spænding, og MacDonald har forstået formlen fra start. Skildringen af de åbenlyse dumheder som fx at hænge en sok fuld af blod op lige uden for teltet, afstedkommer yderligere hovedrysten, irritation og engagement hos tilskueren.

  Reelt rystende
  Missy Peregrym og Jeff Roop udgør en stærk formidlingsduo af naturgyset, men den klart største effekt opnås af de stærke til- og fravalg i fortællestilen. Resultatet er en reelt rystende film, der sidder længe i systemet.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, Canada, Thriller, Action, Gyser, Dyr på film, 92 min.

  Dansk titel: Backcountry
  Instr: Adam MacDonald Prod: Thomas Michael Manus: Adam MacDonald Foto: Christian Bielz Klip: Dev Singh Mus: Frères Lumières
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation