Cirkus Ildebrand (1995)

  To anmassende byggebosser forhindrer flittigt en gruppe børns leg, indtil børnene finder hjælp hos en sjov kvinde.


  SPAS FOR BØRN (OG VOKSNE)

  + PLUS: veloplagt | fantasi- og farverig | fint spil
  -MINUS: periodisk opskruet folkekomik

   

  Festlig, livsbekræftende og børnevenlig dansk komedie med en veloplagt og storspillende Anne Marie Helger i hovedrollen som den mystiske Mirabella.

  Høj underholdningsværdi
  Men filmens største underholdningsværdi finder vi i Timm og Gordon, spillet af henholdsvis Timm Vladimir og Gordon Kennedy. Deres platte fremtræden er virkelig morsom. De rammer plet med deres humor i denne film. Samtidig må man også erkende, at filmen ikke brænder igennem på andet end et opskruet folkekomedieplan – men det vil børnene sikkert også elske.

  Børnevenlighed
  En gruppe børn vil oprette et cirkus på en eng tæt ved havnen, men så dukker de væmmelige fuskere Frank og Stoffer op. De har nemlig store planer om at bygge en masse netop dér, så ungerne har bare at skride. Det må de jo så finde sig i. Børnene støder nu ind i den anderledes børnevenlige Mirabella, der bor alene på en gammel brandstation med tilhørende brandbil. De må naturligvis hjertens gerne finde plads til deres cirkus dér.

   

  Ihærdige skurke

  Men inden længe viser det sig, at Frank og Stoffer også vil bygge dér, og nu gør de alt for at få overtalt Mirabella. Da hun ikke vil give sig, forsøger de to at snyde sig til rettighederne over den gamle brandstation. De stjæler Mirabellas pengeskab, hvori et dokument underskrevet af selveste kongen ligger.

  Underholdende
  "Cirkus Ildebrand" fremstår gennemarbejdet og underholdende, og bliver kun i ganske få perioder lidt halvhjertet. Men nyd først og fremmest Timm og Gordon - og Anne Marie Helger.

  Pressen skrev:
  "Demonstrerer ingen større respekt for sit unge publikum", "Veldrejet og udspekuleret", "Sjusk og skæmt med Timm og Gordon i tynd plasticfilm for børn", "Selvom ambitionsniveauet er lige lovligt lavt, er 'Cirkus Ildebrand' en frisk, uskyldig og charmerende film for de mindste" og "Godt gået - sgufanme."  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1995, Danmark, Komedie, Børn på film, 80 min.

  Dansk titel: Cirkus Ildebrand
  Instr: Claus Bjerre Prod: Karin Trolle Manus: Hans Henrik Koltze, Nikolaj Scherfig, Claus Bjerre Foto: Dirk Brüel Klip: Jesper Osmund Mus: Jacob Groth