The Juror (1996)

  Da en ung kvinde bliver nævning i en stor mafia-rettsag, tvinges hun af en udspekuleret bagmand til at påvirke de andre jurymedlemmer i retning af en frifindelse.


  HÅNDTAM THRILLER

  En vanligt forkrampet Demi Moore besidder denne håndtamme thrillers hovedrolle, og så er vi allerede i problemer: "The Juror" mudrer ikke alene rundt i genreklichéer, det er også en tyndt spillet og alt for langsommelig thriller, baseret på George Dawes Greens roman.

  En kamæleon
  Demi Moores Annie har fået tjansen som jurymedlem i en stor mafiasag og opsøges snart af et tilsyneladende sprødlækkert stykke mandfolk i skikkelse af Alec Baldwin. Han går under navnet "The Teacher", skal det vise sig, for han er nemlig mere ond, end skinnet giver udtryk for.

  Trusler på en snor
  The Teacher har nemlig noget at skulle have sagt blandt mafiabagmændene, der er endt i retten, og nu er det hans fornemste opgave, at få Annie overbevist om, at juryen skal stemme ikke skyldig i retssagen. For at hjælpe Annie lidt på gled, sørger han for at true med både gun og verbale trusler, og han bliver mere og mere vanvittig, efterhånden som deadline nærmer sig.

  Ikke ophidsende
  "The Juror" tager sig meget god tid til at fortælle en ikke særligt ophidsende historie. Det hele er på mange måder givet på forhånd, og næppe meget kommer som en overraskelse for den trænede tilskuer. Læg hertil at både Demi, Alec og for den sags skyld også de fleste birolleskuespillere drukner i de tyndt skrevne rollers andedam.

  Masser af musik
  Masser af brummende dyster filmmusik sørger for, at den sidste rest hjernegymnastik tvinges ud af tilskuerens filmoplevelse. Der skal ikke være én scene, der kommer som en overraskelse, og det er der heller ikke.

  Triste biroller
  En meget ung Joseph Gordon-Levitt kan opleves i rollen som Annies søn, der bliver genstand for Teachers trusler, så Annie tør andet end at give efter. James Gandolfini optræder i en trist rolle som håndlanger med et muligt godt hjerte bag facaden, og Anne Heches er Annies kække veninde med krudt i røven.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023