Dead Calm (1989)

  Der bliver ikke meget fred ombord til at sørge over sønnens død, for snart får et sejlende ægtepar besøg af en udspekuleret morder.


  VILDSKAB PÅ ÅBENT HAV

   

  Efter at have mistet deres søn i en tragisk bilulykke, tager John og Rae Ingram ud på det åbne hav i deres luksusbåd i forsøget på at få et lille pusterum fra sorgen.

  En morder i robåd
  Næppe er de begyndt at føle en smule ro i sjælen, før en fremmed kommer roende fra et stort sejlskib, der er ved at synke. Han viser sig at være morder. Da John tager over til den synkende skude, sejler morderen af sted med Rae og efterlader John på åbent hav.

  Drønende effektivt
  Den genrekyndige instruktør Philip Noyce udsætter os for halvanden times drønende effektivt psykologisk gys. Uafbrudt spænding, der ikke engang ophører ved filmens slutning. Nu kigger man nærmest selv efter voldsmænd bag hver en dør...

  Meget virkningsfuldt

   

  "Dead Calm" er meget virkningsfuld som psykologisk, angstprovokerende og nervepirrende thriller. Virkemidlerne er enkle, men velovervejede – lige fra anslaget med bilulykken, til vi når slutningen, der desværre bliver lidt for overstadig.

  Fine temposkift
  Læg mærke til anslagets fine temposkift, hvor der er en gennemgående rytme (tog/vinduesvisker). Filmen indeholder lækre on location-billeder på åbent hav, følt skuespil og gedigent filmarbejde – en åndeløst effektiv thriller med en tåbelig udtoning.

  Havets egne lyde
  Spændende, dygtigt komponeret filmmusik af Graeme Revell sørger for det sidste pift, særligt fordi den også kan være fraværende og lade havets egne lyde herske.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, Australien, Thriller, Gyser, Skibe på film, 96 min.

  Dansk titel: Ombord med døden
  Instr: Phillip Noyce Prod: Terry Hayes, Doug Mitchell, George Miller Manus: Terry Hayes Foto: Dead Semler Klip: Richard Francis-Bruce Mus: Graeme Revell
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation