The Fan (1996)

  En baseballspiller får nærkontakt med en virkelig indædt fan, der viser sig ikke at være helt ordentlig skruet sammen oven i hovedet.


  DEN FANATISKE FAN

  Robert De Niro spiller den virkelig indædte baseballfan, Gil Renard, som for enhver pris vil se sit stjerneidol, Bobby Rayburn, tilbage i topform.

  Morderiske lyster
  Gil sætter familielivet og karrieren over styr og koncentrerer sig på fuld tid om sine psykopatiske tendenser. Efterhånden som filmen nærmer sig sit forudsigelige klimaks, udvikler Gils voldelige udfald og morderiske lyster sig i eksplosiv hast.

  Spild af tid og evner
  "The Fan" byder på professionelt filmhåndværk, men historien lader meget tilbage at ønske: Absolut ingen originalitet overhovedet, bare synd og skam at spilde Robert De Niros tid og evner på denne slags nonsens.

  Ukritisk leflen
  Tony Scotts iscenesættelse er præget af en ukritisk leflen for genrestereotyper, og den meget tilstedeværende filmmusik understreger manglen på lyst til at træde over klichétærsklen.

  Ocean af forudsigelighed
  "The Fan" kunne have indrammet sit betændte fan/idol-tema så meget mere saftigt. I stedet drukner filmen helt og aldeles i et sandt ocean af forudsigelighed, i alt fra begivenheder til de små nuancer i skuespillet.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024