Heartburn (1986)

  To umage skribenter finder sammen og danner par, men konfronteres hurtigt med alle de sædvanlige problemer.


  INDTAGENDE BANALT

  Den tyskfødte og succesrige instruktør, Mike Nichols, der døde i 2014, har her begået en indtagende lille banal film, hvor det absolut mest nævneværdige er de to stjerner i hovedrollerne, Meryl Streep og Jack Nicholson. Det er samspillet hér, der gør filmen lun, humoristisk og karismatisk.

  Helvede er løs
  De spiller to umage skribenter, der til alles store forundring flytter sammen, gifter sig og får barn. Alt er tilsyneladende lykke og leg, men så opdager konen pludselig, at manden er hende utro, og så er helvede løs.

  Ekstra saft
  Det er i grunden ligeså banalt, som det lyder. Men som nævnt presser skuespillerne ekstra energi og saft ud af historien. Plottet er heller ikke helt uden kvaliteter, for skønhed kommer jo som bekendt indefra.

  Søde øjeblikke
  Sammen skaber Steep og Nicholson mange fine scener. Søde øjeblikke, over morskab og sang til voldsomme skænderier. Alle situationer synes appellerende. Bedst er det nu, når Jack Nicholson synger hjemmelavede sange til det endnu ufødte barn. Den får ikke for lidt!

  Gammel kending
  Titelsangen er en gammel kending, der hurtigt klistrer sig fast. Meryl Streep vandt prisen for bedste skuespillerinde på filmfestivalen i Valladolid.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023