I Walk the Line (1970)

  I sin jagt på ulovlig brændevinsproduktion standses sheriffen af en yndig pige. Men han har vist ikke helt forstået hendes hensigter.


  KÆRLIGHED OG SPRUT

  John Frankenheimer er en garvet instruktør, hvilket her ses både i personinstruktionen og i det tekniske arbejde, som er meget overbevisende. Hovedsagelig filmet on location med flotte landskaber og båret frem af fremragende skuespil over hele linjen, ikke mindst af Charles Durning i birollen som den selvoptagede undersheriff Hunnicutt.

  Hjemmebrænderi i baghaven
  Alma McCain, hendes far og tre brødre flytter til landsbyen, hvor Gregory Peck er sheriff Henry Tawes, og inden længe har de to forelsket sig. Men selvom Almas kærlighed virker oprigtig, er den mere et nummer for at holde sheriffen fra at afsløre, at hendes familie har et hjemmebrænderi i baghaven. Henry dropper familien til fordel for Alma, men han bliver grueligt narret. For da han står klar til at rejse af sted med hende, er hun borte.

  Højspændt
  Filmens historie har en højspændt spændingskurve, der i vid ustrækning fører den i mål på trods af lovligt usmidige klichéer.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1970, USA, Drama, 90 min.

  Dansk titel: Sheriffen fra Tennesse
  Instr: John Frankenheimer Prod: Harold D. Cohen Manus: Alvin Sargent Foto: David M. Walsh Klip: Henry Berman Mus: Johnny Cash