Maverick (1994)

  Snydepelse snyder hinanden, når de spiller poker med store penge.


  TEMPOFYLDT OVERGEARET

  Tempofyldt om end overgearet underholdning med veloplagte topnavne som Mel Gibson og Jodie Foster i hovedrollerne. "Maverick" er smuk i lyd og billede men temmelig ensformig i sin historie, og det er mest takket være rigelige mængder morsomme og lynende dialoger, at tilskueren hænger på.

  Overlegen & usåelig
  Bret Maverick er i "Det vilde Vesten" en ganske dygtig pokerspiller men også en gedigen snydepels, der gerne vil virke overlegen og usårlig og derfor betaler sig fra at vinde slåskampe. På en kro møder han yndigheden Annabelle Bransford, der tilsyneladende betages dybt af denne mandsperson men som viser sig selv at være en slem lille lommetyv.

  Små ugerninger
  Maverick opdager dog hurtigt Annabelles små ugerninger og udfordrer hende i dialogen, så hun med tiden må give op og efter. De to følges nu ad på jagten efter de dollars, der er nødvendige for at kunne deltage i årets store pokerturnering om bord på en damper.
   

  Spidsfindigheder

  Ved hjælp af et par spidsfindigheder, skaffer Maverick sig selv og Annabelle adgang. For at spillet kan gå retfærdigt til, er sheriffen Zane Cooper sat til at overvåge deltagerne. Men det er ham, der stikker af med kassen fyldt med dollars., som Maverick ellers lige havde vundet.

  Farverigt
  Det er heftigt, farverigt og medrivende, men der er en del situationer i filmen, der kan sættes spørgsmålstegn ved og som piller lidt af fornøjelsen.

  Usammenhængende sidehistorier
  Usammenhængende og utroværdige sidehistorier samt en ind imellem alt for moderne popmusik, der ikke rigtig passer ind i det ellers flotte tidsbillede.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024