Midnight Run (1988)

  En berygtet forbryder efterlyses af et kautionsbureau, og en garvet fyr sendes af sted for at hente ham. Men det bliver ikke så let endda.


  KAUTION I HØJ FART

  Jack Walsh arbejder for et kautionsbureau efter at have opgivet sit politiarbejde i Chicago. Han får lovning på $100.000, hvis han kan finde den berygtede forbryder Jonathan Mardukas.
   

  Fra New York til L.A.

  Rejsen fra New York til L.A. bliver langt fra problemløs, for fangen sørger for at være så umulig, som det kan lade sig gøre. Han påstår fx, at han lider af flyskræk, så de må bruge fem gange så lang tid på at tage toget. I begyndelsen kan Jack ikke udstå sin fange, men efterhånden opbygges alligevel et atypisk venskabsforhold.

  Humoren er nødvendig
  "Midnight Run" er en meget underholdende film, hvori humoren er en nødvendig livgivende faktor. Historien bygger simpelthen på humor, og det er bestemt en fordel, for så befries man for endnu et superdumt actionplot, hvor politiet bare slår med kæppe og peger på deres skilt, og hvor forbryderen ikke bestiller andet end at råbe "mother-fucker" og "fuck you, man!" Både Robert De Niro og Charles Grodin udfylder deres friske roller godt, og det er mest dem, der engagerer tilskueren.

  Smertefrit
  Handlingen forløber smertefrit, fotograferingen er smuk, forudsigelighedsniveauet er temmelig lavt. Men filmen bliver lidt for lang.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1988, USA, Komedie, Action, Krimi, 122 min.

  Dansk titel: Midnight Run
  Instr: Martin Brest Prod: Martin Brest Manus: George Gallo Foto: Donald Thorin Klip: Billy Weber, Chris Lebenzon, Michael Tronick Mus: Danny Elfman
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (De Niro)