The Morning After (1986)

  Efter en heftig brandert vågner en kvinde op og kan ikke huske, om hun har myrdet manden, der ligger død i hendes seng.


  IDÉFORLADT THRILLER

  Det virker som om, "The Morning After" er skrevet og filmet ovenpå en gevaldig brandert, hvor tømmermændene virkelig har hæmmet forfatterens og instruktørens fantasi.

  Effektivt glemt
  Det er en film, der er skyllet ned med en enkelt letøl, og den er mere end effektivt glemt "dagen derpå". Jane Fonda spiller den uheldige kvinde, der efter en brandert vågner op med en død mand ved sin side. Hun kan absolut intet huske og er bange for, at hun kan have myrdet ham.
   

  Må undgå politiet

  Over endnu en drink beslutter hun sig for at flygte fra lejligheden og forsøge at undgå politiet. Helt undgå politiet kan hun nu ikke, men da hun møder en eksbetjent, spillet af Jeff Bridges, skal han vise sig at blive til stor hjælp for hende.

  Stort set konstant fuld
  Han arbejder ihærdigt for at bevise kvindens uskyld. Men det er svært at arbejde med en kvinde, der stort set hele tiden er fuld.

  Pænt spil
  Jane Fondas spil er filmens største kvalitet (hun blev nomineret til en Oscar), men også Jeff Bridges leverer en ganske fornuftig præstation. I en farveløs og overfladisk birolle som Fondas mand ses Raul Julia. En banal thriller helt uden nerve.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1986, USA, Thriller, Krimi, Mystik, Romantik, 95 min.

  Dansk titel: Dagen derpå
  Instr: Sidney Lumet Prod: Bruce Gil Manus: James Hicks Foto: Andrzej Bartkowiak Klip: Joel Goodman Mus: Paul Chihara
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Fonda)