The Naked Gun 2½: Smell of Fear (1991)

  En afsindig klodset politimand er til mere skade end gavn, men opnår alligevel stor popularitet.


  DETALJEREDE GRIN #2

  Sammenhængende film:

  Police Squad (tvs) (1982)
  The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)
  The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991)
  Naked Gun 33 1/3 - The Final Insult (1994)


  Instruktør David Zucker forsøger med sin anden "Nøgne pistol"-film at genetablere den særprægede humor fra den første film. Ligesom i den første film lægges der hårdt ud med masser af falde-på-halen-vittigheder, men hér forekommer de desværre noget mere tåbelige end morsomme.

  Accellererende vittigheder
  Senere forsøger Zucker at lade antallet af vittigheder accelerere yderligere, men heller ikke dette tiltag er vellykket. Vi skal et godt stykke ind i filmen, før morsomhederne begynder at fungere, men så er der også grund til periodevis begejstring.

  Uimodståelig sexkomik
  Det ironiske forhold til sex er helt uimodståeligt: På besøg i sex-butikken: En kanttrimmer påmonteret dildo afprøves af en måbende George Kennedy. Frank Drebins selvsiddende afsutter proklameres højlydt i butikken, da den netop er kommet hjem. Beskrivelsen af den fantastiske sex mellem Drebin og kæresten Jane indeholder blomster, der folder sig ud, vandfald der fosser, mastodont-udgaver af frække bevægelser osv.

  Fantastiske Nielsen
  Leslie Nielsen har stor betydning for filmen. På grund af ham overlever filmen smeltedøden. Han er veloplagt og utrolig morsom i rigtig mange situationer. Hollywoods tvivlsomme komediestil har sneget sig ind i denne efterfølger. David Zucker må være blevet hjernevasket af et par pengegriske producenter?

  Skal ses et par gange
  Filmen er dog (van)vittig nok til at blive set et pat gange. Der er mange detaljer, man skal nå at opsnappe, så det gælder om at være vågen. Det betaler sig.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1991, USA, Komedie, Farce, Krimi, 85 min.

  Dansk titel: Høj pistolføring 2½: lugten af frygt
  Instr: David Zucker Prod: Robert K. Weiss Manus: David Zucker, Pat Proft Foto: Robert Stevens Klip: James Symons, Chris Greenbury Mus: Ira Newborn