Olsen-banden deruda' (1977)

  Yvonnes selvsikre nevø kommer på tværs i Olsen-bandens planlægninger, og det er ved at gå Egon alvorligt på nerverne.


  FORBRYDELSE BETALER SIG IKKE #9

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  I denne niende film i serien får Olsen-banden hjælp af Yvonnes nevø, Georg, hvilket i starten virker helt forkert. Hér har Georg med sin teknologiske kunnen og overdrevent selvsikre fremtræden til Egons store fortrydelse helt overtaget bandens ledelse. Men heldigvis finder Egon på at stoppe et søm i et hul bag på Georgs computer, så banden endelig kan få noget fornuftigt at bestille. Egon har jo en plan, og når alt kommer til alt, så er det jo egentlig også skidegodt.

  Timet & tilrettelagt
  Denne gang drejer det sig om Verdensbanken, der i et skab har en stor bagmands sorte penge lagret - i alt $10 millioner. Egon har kuppet timet og tilrettelagt ned i mindste detalje, og det kan ikke gå galt.. Eftersom den unge, skide-smarte nevø Georg kommer på banen i denne film, spilles der en del på Egons snart ikke helt lave alder. Da han et par gange glemmer en vigtig kode eller taber nøglen til skabet med millionerne i, kommer han til at høre for det.

  Smart og gammel
  Han er lidt "forkalket" og desuden "senil-konfus". Lad de unge komme til! Heldigvis får Egon bevist, at han er den smarteste, også selvom han ikke er helt ung længere. Også andre personer i filmen er åbenbart ved at blive for gamle, i særlig grad politiassistent Jensen.
   

  Yvonne tager kørekort

  Da både Benny, Kjeld og Yvonne har fået arbejde i Georgs anpartsselskab, er det nødvendigt, at Yvonne tager kørekort. Kørelærer Larsen - vidunderligt spillet af Holger Juul Hansen - påtager sig gerne dette job, og det kommer der selvsagt en del morsomheder ud af.

  Morsom biljagt
  Især i filmens biljagt, der er utrolig morsom - med Yvonne bag rattet forfølges en rivaliserende bande (Mester Hansen; Paul Hagen og "Bøffen"; Ove Verner Hansen), der er rendt med pengene og desuden prøver på at slå Egon ihjel.

  Gode biroller
  Veltimet underholdning deruda', stoppet med morsomme biroller, lige fra Arthur Jensens parkeringsvagt over Karl Steggers vagtmand og til Birger Jensens yngre nattevagt. Masser af vellykkede vittigheder og sublimt skuespil, men filmen mangler alligevel en smule sjæl i forhold til andre film i serien.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024