Regarding Henry (1991)

  En advokat bliver skudt ned på gaden, vågner op med hukommelsestab og genkalder sig langsomt fortiden.


  HELDIG AT BLIVE SKUDT

  Det lyder måske helt vanvittigt, men hovedpersonen i dette drama er faktisk heldig, fordi han bliver skudt. Først og fremmest er han utrolig heldig at overleve et skud i hovedet og et i benet, men heldigst er han nu alligevel, fordi han bliver skudt.

  En arbejdsnarkoman
  Henry Turner er en totalt overarbejdsom advokat med rygende succes. Selvom han bruger al sin tid på arbejde, formår han alligevel at passe konen, Sarah, og en 11-årig datter. Familiens rammer er en millionlejlighed med overdreven rigdom.
   

  Så som så

  Men det er nu alligevel så som så, hvor meget han får set til sin kone og datter, for når man tager arbejdet med sig hjem, som han gør, er der ikke så meget andet mellem himmel og jord.

  Ægteskabet knager
  Man fornemmer da også, at ægteskabet knager, og at forholdet mellem far og datter mildest talt er anspændt. En aften skal Henry lige ned i kiosken for at hente en pakke smøger. Her bliver han mødt af en barsk røver, der uden tøven skyder ham to gange.
   

  Vågner på hospitalet

  Næste gang Henry vågner op er på hospitalet, holdt sammen af flere meter bandage. Han lider nu af et gevaldigt hukommelsestab, og lægen gør Henrys kone det klart, at Henry muligvis aldrig kommer til at gå eller tale igen.

  En positiv udvikling
  Men alt udvikler sig i en positiv retning for Henry. På genoptræningscentret bliver han taget under kærlig behandling af den friskfyragtige Bradley, og sammen opnår de hurtigt rigtig gode resultater.
   

  Brudstykker

  Men da Henry er nået dertil, hvor han atter skal hjem, stejler han. Han kan ikke huske sin kone og datter eller for den sags skyld sit arbejde. Brudstykker fra det tidligere liv, der efterhånden dukker op i hukommelsen, giver dog Henry nyt mod på at vende tilbage og forsøge igen.

  En ny tilværelse
  Nye værdier dukker op i hans bevidsthed, og det er noget, konen får glæde af. Hun oplever en hel ny mand og en hel ny kærlighed, og da først gamle hemmeligheder er blevet afsløret og bearbejdet, tegner der sig en rigtig lykkelig familiesammenføring som slutning på historien.

  Velskrevet manus
  Den 23-årige manuskriptforfatter, Jeffrey Abrams, skildrer kontrasten mellem Henrys gamle og nye tilværelse stærk og vedkommende. Dét at ændre karakter i så drastisk grad efter en tragisk ulykke er et interessant emne. Harrison Ford er glimrende i hovedrollen, for det meste velinstrueret.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024