Riget [2] (1997)

  Der sker helt uforklarlige og meget mystiske ting på Rigshospitalet i København.


  GENNEMFØRT TV

  Sammenhængende i denne serie:
  Riget [1] (1994)
  Riget [2] (1997)

  Riget [3] (2022)


  Forventningerne var naturligvis store til fortsættelsen af Lars von Triers kultserie, "Riget", og der er ikke nogen som helst grund til at blive skuffet. Afsnit 5 til 8 byder på mange overraskelser og en helt ubeskriveligt genial humor.


  Operation morgenluft i vasken
  Efter at overlæge Moesgaards "Operation morgenluft" er gået i vasken, går Moesgaard ned med flaget og er ikke længere den evigt glade og entusiastiske overlæge. Nu søger han - meget mod sin Moesgaard’ske vilje - "psykiatrisk" hjælp i hospitalets kælder.

   

  Påtaget overfriskhed

  Dr. Helmer udstråler en påtaget overfriskhed og samtidig et slet skjult raseri. Han kan snart ikke længere holde Riget - både hospitalet og landet - ud og er stadig på jagt efter rapporten om den hjerneskadede pige, Mona.

  Djævelen dyrkes
  Fru Drusse er stadig på jagt efter hospitalets hemmelighed og kommer denne gang i meget tættere kontakt med ånderne. Samtidig finder hun ud af, at nogen dyrker djævelen på hospitalet..

  Et sødt misfoster
  Det store barn, vi så blive født i fjerde afsnits slutscene, udgør i femte afsnit det mest skræmmende vi endnu har set i "Riget", men i de efterfølgende afsnit er det stadigt voksende misfoster (spillet af karakterskuespilleren Udo Kier) et næsten sødt og kærligt islæt.

  Hemmelige oplysninger
  Peter Mygind fortsætter sin vilde færd rundt på hospitalet og deltager i flere livsfarlige spil. Samtidig frygter han sin forestående eksamen med Stig Helmer som censor og forsøger på alle måder at finde hemmelige oplysninger om Helmers baggrund. Professor Bondo er svært kræftsyg af sit kære barn, leverhepasotakomet, der stadig vokser i hans indre, og hans elever hylder ham, fordi han ofrer sig i forskningens tjeneste.

  Hospitalets hemmeligheder
  Sygehusdirektøren er begyndt at fatte mistanke til alle de bizarre aktiviteter, der foregår rundt omkring på Riget, og han sætter en storstilet undersøgelse i gang, der skal få afsløret alle hospitalets hemmeligheder - men med begrænset succes. Og Dr. Krogshøj bliver næsten kremeret levende, men når ud af kisten i tide - svært forandret og fyldt med særdeles onde tanker.

  Intet kan forudsiges
  Således byder "Riget II" på mange overraskelser i personkarakteristikkerne og samtidig også i handlingen. Der er ingen begivenheder, der kan forudsiges.

  Overrumplende fortællestil
  Stadig overrumplet af den uhøjtidelige kameraføring og de markante rødgrumsede billeder, kaster man sig frem og tilbage i stolen skiftevis af overraskelse og grin.

  Gennemført
  Skuespillet er uovervindeligt over hele linjen, og dialogen lyner af genialitet. "Riget II" er uforglemmeligt gennemført dansk tv-dramatik. Desværre blev de sidste fem afsnit af serien aldrig realiseret, selvom manuskriptet var skrevet.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024