The Stand (1994)

  Det gode er oppe imod det onde efter en næsten altudslettende epidemi har hærget Jorden.


  DE FÅ UDVALGTE

  Af en seks-timersproduktion at være er "Stephen King’s The Stand" forbavsende konstant i sin spænding: Velfortalt og fremragende spillet.
   

  En dødelig virus

  En dag kommer en gruppe amerikanske forskere til at slippe en dødelig virus ud i atmosfæren. Det hjælper ikke at slå alarm - det er for sent! Sygdommen har en dødelighed på 99.6 %, så det er de færreste, der kan overleve.

  De få udvalgte
  Men de få, der er "udvalgt", er dem vi skal følge - på godt og ondt - i seks intense timer. I spidsen for de gode står den 106-årige sorte kvinde, Abigail Freemantle.
   

  Den nye tilværelse organiseres

  Alle overlevende, der er gode og kærlige om hjertet, bliver i deres drømme ledt til hende. På denne måde samles de alle i en gruppe, hvor de kan få den nye tilværelse organiseret. Men på den anden side - bag bjergene - samles de onde på samme måde, omkring den mystiske Randall Flagg, der planlægger at jævne de gode med jorden og blive enehersker på kloden.

  Voldsomt stort persongalleri
  Persongalleriet er voldsomt stort, men det er alligevel ikke svært at finde rundt i. Efter andet afsnit kender man næsten dem alle ned i mindste detalje, og man kommer til at holde af dem (i hvert fald de gode).

  Godt skuespil
  Grunden til dette er først og fremmest et konstant niveau af godt skuespil. Alle på nær et par stykker spiller medrivende og naturligt. Selvom skildringerne af personerne er langt mere overfladiske end i bogen, er det alligevel dem, der højner niveauet meget.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024