Dogfight (1991)

  Aftenen inden afrejsen til Vietnam kaprer fire unge værnepligtige en tilfældig kvinde. Men ikke alle kvinder vil spises af med et one night stand.


  FORELSKET FOR EN AFTEN

  En charmerende og stilfærdig fortælling om en banal forelskelse i 1960'ernes USA: River Phoenix spiller soldaten Eddie Birdlace, der sammen med tre venner meget snart skal til Vietnam for at kæmpe.
   

  Den sidste aften

  Den sidste aften hjemme bruges – traditionen tro – på at træffe en tilfældig kvinde og byde hende op til dans. Her skal kvinden så bedømmes af de andre fyre, og den grimmeste belønnes med en slat penge.

  Et usselt spil
  Eddie har charmet sig ind hos den generte cafépige Rose, der prompte tager med til bal. Da hun i løbet af aftenen har gennemskuet soldaternes usle spil, sviner hun forståeligt nok Eddie til.

  Kærlighed for en aften
  Modsat de andre fyre reagerer Eddie dog på Roses vrede og opsøger hende, så de to kan genforenes over en middag. Nu kan kærligheden få lov at blomstre, men kun for en enkelt aften.

  Troværdigt samspil
  Skuespillet er fabelagtigt. River Phoenix er betagende og afdæmpet, og han får flot modspil fra Lili Taylor. Samværet mellem de tre soldaterkammerater er troværdigt. "Dogfight" udgør i al sin enkle charme halvanden times uhøjtidelig hjertevarme.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1991, USA, Drama, Romantik, Teenagere, 89 min.

  Dansk titel: Dogfight
  Instr: Nancy Savoca Prod: Richard Guay, Peter Newman Manus: Bob Comfort Foto: Bobby Bukowski Klip: John Tintori Mus: Mason Daring