In and Out (1997)

  En elev proklamerer under Oscar-uddelingen, at hans tidligere lærer er bøsse. Ingen ved det, ikke engang læreren selv.


  IND OG UD MED FORDOMMENE

  I en tid hvor seksuel frihed og frigørelse er i højsædet, synes det billigt og malplaceret at fabrikere "morskab" over evigtgyldige fordomme, hvor folk ikke engang tør sige ordet "bøsse".

  Masser af fordomme
  I "In & Out" er fordommene så sandelig tilstede. Universitetslæreren Howard Brackett skal giftes med sin udkårne, Emily. Men deres romantik plumres til, da en tidligere elev for åben skærm siger, at Howard i virkeligheden er bøsse.

  Usikker identitet
  Så bliver der lagt brænde i pejsen. Hvorfor siger eleven dét? Howard selv ved ikke, hvad eleven taler om - og omkring ham vokser interessen - for at snage i privatlivet og udstille den i stigende grad usikre identitet.

  Rædselsfuldt
  Filmen er afgjort rædselsfuld men vinder en smule i slutningen, hvor manuskriptforfatteren tydeligvis har følt, at han har måttet trække i en knapt så fordomsfuld retning. Hvilket også var nødvendigt for at "In & Out" ikke skulle blive direkte nedladende.

  Bøssede bevægelser
  Værste scene er uden tvivl den, hvor et selvtænkende kassettebånd med maskulinitetsøvelser kan se alt og kommer med mandige buhråb og nedgørende bemærkninger til Howard om alle kropsbevægelser, som ikke er macho og dermed, ifølge båndet, bøsset.



  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024