Down Came a Blackbird (1995)

  På et kursted for torturofre finder to mennesker kærligheden. Men det er svært at finde melodien ovenpå de hårde oplevelser.


  STÆRKT OG VEDKOMMENDE

  Det kan risle koldt ned ad ryggen, man kan smile ligeså stille, man kan knibe en tåre – alt sammen, når man ser Jonathan Sangers fremragende tv-film "Down Came a Blackbird".
   

  Raul Julias sidste film

  Ikke alene blev filmen Raul Julias sidste, den hører også til blandt hans absolut bedste. Hans skuespil er så varmt og ægte, at man ikke kan undlade at tage det til sig. En anden stærk præstation leveres af Laura Dern – i en kraftfuld og krævende rolle.

  Det totale sammenbrud
  Journalisten Helen McNulty har mistet sin mand, der blev tortureret ihjel sydpå. Hun slap selv med skrækken, men var også tæt på det totale sammenbrud. Helen opsøger Anna Lenkes kursted for torturofre. Det skal være en hemmelighed, at hun er der for at skrive en reportage til et blad, og den hemmelighed lykkes det da også at holde et langt stykke hen ad vejen.
   

  En lyttende skygge

  Blandt andet fordi, hun jo selv har været udsat for tortur og derfor spiller en skjult dobbeltrolle på kurstedet. Havde det været hendes plan blot at være en anonym og lyttende skygge under sit ophold under den menneskelige Anne Lenkes vinger, så kommer Helen hurtigt på andre tanker. Det bliver dog først, da den forfulgte Tomas Ramirez ankommer til kurstedet, at der for alvor begynder at ske ting og sager for Helen.

  Fortrængt angst
  De to forelsker sig langsomt i hinanden, og Helen føler sig hen ad vejen foranlediget til at åbne for den fortrængte angst. Hendes historie, som vi må vente længe på, er barsk og hårrejsende – flot og ækelt genfortalt.

   

  Fantastisk duo

  Spillet mellem Raul Julia og Laura Dern er fantastisk – og man nyder også så stærke skuespillere som Vanessa Redgrave, Jeffrey DeMunn, Jay O. Sanders og Sarita Choudhury i mindre roller. En rigtig stærk og tankevækkende film med dybt menneskelige budskaber.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Psykologisk drama, 100 min.

  Dansk titel: Down Came a Blackbird (tv)
  Instr: Jonathan Sanger Prod: Joy Ryan Manus: Kevin Droney Foto: Christopher Raucamp Klip: Lance Anderson Mus: Roger Mason