Bowfinger (1999)

  En lille gruppe Hollywood-entusiaster indspiller en særdeles alternativ film, hvor hovedpersonen ikke ved, han er med.


  SMART KOMEDIE

  Steve Martin har selv skrevet manuskriptet til denne temmelig alternative komedie. Rimelig ofte griner man ganske ægte, og det er skønt at kunne konstatere, at amerikanerne ind imellem kan præstere en komedie, der rent faktisk har sine øjeblikke. Filmen er dog ikke bedre, end at den hen imod slutningen vatter lidt ud i en dramatisk finale, som ikke passer ind i helheden.

  Den store actionhelt
  Steve Martin spiller den meget entusiastiske filmmand Robert Bowfinger, der bare vil frem i verden. Han bilder sit lille hold af amatører ind, at han har skaffet den store actionhelt Kit Ramsey til hovedrollen.

   

  En B-C science fictionfilm

  Filmen er en B- eller C- science fictionfilm. Hvad holdet ikke ved, er, at Kit Ramsey bestemt ikke har sagt ja til at medvirke i filmen. Bowfinger bilder sine venner ind, at Kit bare ikke vil se kameraet, fordi han arbejder bedst på den måde. Filmholdet skal altså gøre sig umage for ikke at vise ansigt eller linse.

  Paranoia
  Heldigvis for Bowfinger lider Kit Ramsey af paranoia. Det skal vise sig at passe ufatteligt godt sammen med manuskriptet - og jo længere frem i handlingen, vi kommer, jo mere paranoid bliver actionhelten.

  Bedst i begyndelsen
  Afgjort mest morsom i begyndelsen, hvor man overraskes af de mange spidsfindige indfald. Siden ender "Bowfinger" i noget lidt for ambitiøst, som bare ikke fungerer optimalt. Skuespillet er filmens helt stærke side med Eddie Murphy som topscorer - især når han giver den som Kit Ramseys superdumme bror, Jiff.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Komedie, 93 min.

  Dansk titel: Bowfinger
  Instr: Frank Oz Prod: Brian Grazer Manus: Steve Martin Foto: Ueli Steiger Klip: Richard Pearson Mus: David Newman