The Waterboy (1998)

  En tumpet voksen vandforsyner på et amerikansk fodboldhold bliver pludselig fodboldstjerne og finder vejen til et almindeligt liv.


  OVERSTADIG SATIRE

  Adam Sandler er den altdominerende skikkelse i denne grundlæggende super-banale historie om den dumme dreng, Bobby Boucher, der finder vejen til et korrekt liv.

  Tyk dumhed
  Til at starte med ser det ellers ud til, at dumheden simpelthen er for tyk hos den naivt barnlige vandbærer, men da han bliver opdaget af et fodboldholds træner og samtidig en af pigerne på tribunen, er vejen banet mod en mindre mobbet tilværelse.

  Få morsomme øjeblikke
  "The Waterboy" overlever på sine få skønt morsomme episoder: En engageret landmand der taler sort og er assistenttræner på fodboldholdet giver fx en del gode grin.

  Mange roller er fjollede uden hverken engagement eller morskab til følge, men her og der opstår glimt af veloplagt skuespil fra både hoved- og biroller.

  Normalisering
  Kathy Bates er fin, men kun i filmens første halvdel. Så kammer historien over i en tåbeligt normaliserende saga, hvor alle unormale undertoner synes at skulle udslettes for enhver pris.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Komedie, Sport, 86 min.

  Dansk titel: The Waterboy
  Instr: Frank Coraci Prod: Jack Giarraputo, Robert Simonds Manus: Tim Herlihy, Adam Sandler Foto: Steven Bernstein Klip: Tom Lewis Mus: Alan Pasqua