Vi som går stjernevejen (1956)

  Da en fortryllende sangfugl entrer det lokale teater, opstår der splid og forelskelse på samlebånd.


  VELGENNEMTÆNKT OG VOVET HUMOR

  Efter en noget fladpandet begyndelse begynder der så småt at komme stil over Johan Jacobsens komedie. Hen ad vejen præsenteres vi rent faktisk for skøn humor, der både overrasker og imponerer.

  Fortryllende sangfugl
  Da den fortryllende sangfugl Lis ankommer til det lokale teater, står mændene bogstavelig talt i kø for at forelske sig. Lis er både kæk, modig og forførerisk, så det er intet under, at mændene savler.

   

  Snob vs. livsgnist

  De er vant til den forstokkede og meget snobbede sangerinde Nana, der er etableret og nok skal sørge for, at gøre livet surt for håbefulde Lis. Men mændene vil det anderledes - ligesom publikum. Lis er bare nummer ét, og det gælder det om at benytte sig af.

  Skønt skuespil
  Birgitte Reimers mandlige modspillere serverer skønt skuespil på meget forskellige måder: Ebbe Rodes magister Winther er tilbageholdende og afdæmpet, Hans Kurts Knud Sommer er noget mere direkte i sin facon.

   

  Sofistikeret kameraføring

  Filmen vinder meget i sidste halvdel, men historien savner alligevel en gennemgående substans. Det glimrende skuespil og overbevisende håndværk med en sofistikeret kameraføring kompenserer dog pænt.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024