Michael (1996)

  En engel i menneskeskikkelse ryger, drikker, bøvser og horer, alt imens folk omkring ham opdager livets sande værdier.


  LALLEGLAD SUKKERFILM

  Hollywood-instruktøren, Nora Ephron, har fyldt denne noget akavede komedie med pænt mange svævende budskaber, der i sidste ende er ment som en glad og opløftende tanke på englevinger.

  Plat historie
  Desværre er alle gode budskaber for længst blevet manet til jorden af den platte historie. John Travolta er blevet udstyret med to kæmpemæssige vinger og ser ellers ganske normal ud. Men han er altså en engel - en rigtig en, der hedder Michael!

  Ryger & drikker
  Og engle både ryger, drikker, boller, bøvser og bander - det kan en flok rådvilde amerikanere hurtigt skrive under på. Flokken af rådvilde består bl.a. af Frank Quinlan og Dorothy Winters, der begge tager sig til hovedet over den ubehøvlede engel, alt imens de finder hinanden i efterdønningerne af Michael-englens flot skjulte godhed.

  Lalleglad & sukret
  Et par gange undervejs bærer den specielle historie frugt med nogle virkeligt morsomme bemærkninger fra Michael, men ellers er der ikke meget andet at sige, end at "Michael" er både plat, lalleglad og sukret på bedste Hollywood-komedie-vis.

  Bramfri & flødebollet
  Skuespillerne er kedeligt almindelige, som vi kender dem: William Hurt med bedende øjne og overrolig stemmeføring, Andie MacDowell sædvanligt superbilledskøn med en lettere genert fremtoning, John Travolta bramfri og flødebollet.



  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Komedie, Drama, Fantasi, 104 min.

  Dansk titel: Michael
  Instr: Nora Ephron Prod: Nora Ephron, James Jacks Manus: Nora Ephron, Delia Ephron, Peter Dexter, Jim Quinlan Foto: John Lindley Klip: Geraldine Peroni Mus: Randy Newman