Bringing Out the Dead (1999)

  Et par ambulancefolk i storbyen ser og oplever mange væmmelige ting, men somme tider kan de også selv medvirke til, at tingene bliver værre.


  FORVIRRET OG USKØNT

  Martin Scorsese er manden bag denne forvirrede og uskønne dramatik om en ambulancemand og hans kollegaer, der kører storbyen tynd om natten med blårøde blink og sved på panden.

  Selvmord og alkoholikere
  Det ene selvmordsforsøg efter det andet panorerer forbi - fulgt af alkoholikere og faretruende blodpropper. Livet som ambulancemand er hårdt og kræver en stærk psyke.

  Semi-overnaturligt
  Men Nicolas Cage kan i hovedrollen som Frank Pierce ikke rigtigt tage sit arbejde oppefra og ned, og han søger i stigende grad en forklaring på al elendigheden, hvilket bringer ham ind i en semi-overnaturlig stemning, hvor alt pludseligt bliver mere truende og svært fordøjeligt.

  Konstant kørende og svedende
  Det er stort set umuligt at finde værdi i filmen. Scene efter scene er en gentagelse af det evigt roterende og blinkende hovedtema, konstant kørende eller svedende ambulancefolk, Nicolas Cage med sit "patenterede" gummi-åh-nej-nedtrykte ansigt. Tung og utiltalende, ganske simpelthen.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024