Mad City (1997)

  En frustreret mand tager en flok børn som gidsler, og en energisk journalist forsøger at hjælpe ham ud af kniben.


  DEN MODERNE BEGIVENHED

  Velspillet og professionelt fortalt dramatik med en ganske udmærket indsigt i, hvad den sensationshungrende presse kan gøre ved den menneskelige psyke.
   

  Kompakt & intens

  Filmen er meget kompakt og intens. Handlingen udspiller sig i og lige omkring et lille museum. Museumsvagten, Sam Baily, har netop belejret sin tidligere chef og en gruppe børn. Sam er vred og skuffet over, at han netop er blevet fyret.

  En betændt historie
  Ved et tilfælde befinder tv-journalisten, Max Brackett, sig på museets toilet, og han overværer en af episoderne gennem en sprække i døren. Han formidler en kontakt til sine kolleger udenfor, og snart går historien land og rige rundt.

  Hungrende journalister
  Den farlige begivenhed tiltrækker en hel hær af hungrende journalister. I mellemtiden er Max Brackett kommet tæt på den frustrerede gidseltager, der slet ikke har onde hensigter. Han vil bare have sit job tilbage.

  Kan næsten kun ende galt
  Gidselbørnene tager situationen med ophøjet ro og nyder rent faktisk en pause fra hverdagens trummerum. Men udenfor venter pressen på at hænge Sam ud med så beskidte historier som muligt, og lige meget, hvor ihærdigt Max Brackett forsøger at afdramatisere situationen, kan det næsten kun ende galt.
   

  Fin oplevelse

  Mange gode skuespillere gør "Mad City" til en rigtig fin oplevelse. Bedst er Dustin Hoffman, men også John Travolta rammer plet i sin karakteristik af den frustrerede menigmand. En delikat fotografering højner også oplevelsen.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024