Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

  En dreng opdager, at han har magiske evner og kommer på en særlig skole i en pragtfuld eventyrverden.


  VELLYKKET EVENTYR-FAMILIEFILM

  Sammenhængende film:
  Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

  Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
  Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
  Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

  Så kom den længe ventede filmatisering af første bind af J.K. Rowlings gigantiske romansucces om drengen Harry Potter. Filmen tager hånd om magien med en sjældent set sprudlende energi og leverer pragtfuld underholdning for både børn og voksne.

  Magiske evner?
  Harry Potter bor hos sin onde plejefamilie i et aflåst rum under trappeskakten og kender endnu ikke noget til sine magiske evner. En dag bliver han opsøgt af den enorme skæggede mand, Rubeus Hagrid, der kommer fra en ukendt eventyrverden og meddeler Harry, at han har ganske særlige evner.

  Med ind i eventyrverdenen
  Harry rejser med ind i eventyrverdenen, hvor han kommer i specialskolen Hogwarts for børn med magiske evner. Han skal hurtigt blive skrap til at flyve på kosteskaft og svinge sin tryllestav med forbløffende resultater, men den største udfordring bliver - sammen med to nye unge venner - at forhindre skolens onde professor i at løbe med den vise sten.

  Hopper i sædet
  Mange gange undervejs hopper man i sædet af begejstring over det farverige eventyr. Skuespillerne brænder tydeligvis for deres roller, og det smitter af på oplevelsen. De mange computeranimerede sekvenser indgår smertefrit i helheden, og således kan en enorm køllesvingende kæmpe ligefrem forekomme troværdig.

  Fyldt med lys og lyd
  Det er en film fyldt med lys og lyd, enkelte scener er ganske voldsomme og derfor ikke helt egnede for de mindste børn. Til gengæld bør de mange genialt udførte effekter føre til julelys i alles øjne.

  Fantasifuldt eventyr
  På et tidspunkt tager effektmageriet dog overhånd, og filmen føles tungere hen imod slutningen. 2½ time er for meget. Men det ødelægger ingenlunde den positive oplevelse af fantasifuldt eventyr, der brænder sig fast på nethinden hos store og små.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024