Sju svarta be-hå (1954)

  En dansker i Sverige bliver løsladt fra fængslet og går på jagt efter en diamant, som han har ladet sig fortælle er gemt i en sort bh.


  DIRCH PASSER-KUNSTER PÅ SVENSK

  Dirch Passer var ikke bare populær herhjemme. Svenskerne var også vilde med ham, at de lånte ham over sundet til flere hjemlige produktioner, heriblandt Gösta Bernhards lystspil "Sju svarta be-hå".

  Diamant i bh
  Her spiller Dirch den fængslede Jens Nielsen, der af sin medindsatte får nys om en diamant, der efter sigende skal være syet ind i en sort bh! Da Dirch bliver løsladt, går han meget ihærdigt til værks – det er jo en opgave, der kan friste enhver bh'oman.

  Storstilet bh-jagt
  Dét parti sorte bh'er, som den lokale skrædder har syet, er uheldigvis blevet solgt til syv forskellige kvinder, så nu må Dirch på jagt og bruge sin opfindsomhed til at få lokket bh'erne af kvinderne, så han kan undersøge dem for diamanter (!).

  Utrætteligt gå-på-mod
  Fjoget og forudsigelig fra idé til skuespil, men "Sju svarta be-hå" har alligevel en lille smule charme, ikke mindst takket være Dirch Passers utrættelige gåpåmod – og så endda på "svensk".  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1954, Sverige, Komedie, Romantik, Farce, 85 min.

  Dansk titel: Dirch, dyd & diamanter
  Instr: Gösta Bernhard Manus: Gösta Bernhard Baseret på: roman af Ilya Ilf Foto: Jan Lindeström Klip: Hans Gullander Mus: Harry Arnold