Hvad vil De ha'? (1956)

  Et par gæve gutter vil producere en film, og de vil spørge tilfældige danskere, hvad den skal handle om.


  UMORSOMT GEDEMARKED

  Et grelt eksempel på dansk folkekomedie i den mest fugtig-mørke kælderudgave. Der medvirker oceaner af datidens succesfulde danske revy- og filmskuespillere, og et afsindigt løsagtigt manuskript, baseret lidt her og der på store revysucceser fra halvtredserne, giver ikke meget stof at rive i.

  En ekstraordinær idé
  Dirch Passer og Kjeld Petersen er filmens tilbagevendende makkerpar, der er fast besluttet på at lave en spillefilm. De ved bare ikke, hvad den skal handle om. Men en ekstraordinær idé opstår: De kunne jo spørge folk på gaden, hvad de synes, filmen skal handle om. Så giver det hele sig selv..

  Lange sketches
  Således får vi en lang sketch om en kvinde, der skal lege husholderske for en aften og to grinende kvinder kan more sig længe med at genere en indlagt mand, som de viser sig slet ikke at kende.

  Ikke den mindste smule morsomt
  Dirch Passer og Kjeld Petersen får også lige en sketch, hvor de skal forsøge at tapetsere en stue - utroligt nok og ganske kendetegnende for hele filmen er heller ikke denne scene den mindste smule morsom.

  Overgearet & abrupt
  Overgearet i sin stil: Abrupt, uvedkommende og i særklasse ustruktureret. Idéen med at spørge publikum synes ellers ganske god. Her har man bare gjort alt for at gøre det så lidt vedkommende som muligt.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023