Hvad vil De ha'? (1956)

  Et par gæve gutter vil producere en film, og de vil spørge tilfældige danskere, hvad den skal handle om.


  UMORSOMT GEDEMARKED

  Et grelt eksempel på dansk folkekomedie i den mest fugtigmørke kælderudgave. Her medvirker oceaner af datidens succesfulde revy- og filmskuespillere – og et afsindigt løsagtigt manuskript, baseret lidt hér og dér på store revysucceser fra halvtredserne, giver ikke meget stof at rive i.

  En ekstraordinær idé
  Dirch Passer og Kjeld Petersen er filmens tilbagevendende makkerpar, der er fast besluttet på at skabe en spillefilm. De ved bare ikke, hvad den skal handle om. Men en ekstraordinær idé opstår: De kunne jo spørge folk på gaden, hvad de synes, filmen skal handle om. Så giver det hele sig selv...

  Lange sketches
  Således får vi en lang sketch om en kvinde, der skal lege husholderske for en aften, og to grinende kvinder kan more sig længe med at genere en indlagt mand, som de viser sig slet ikke at kende.

  Ikke den mindste smule morsomt
  Dirch Passer og Kjeld Petersen får også lige en sketch, hvor de skal forsøge at tapetsere en stue... utroligt nok – og ganske kendetegnende for hele filmen – er heller ikke denne scene den mindste smule morsom.

  Overgearet og abrupt
  "Hvad vil De ha'?" er overgearet i sin stil: Abrupt, uvedkommende og i særklasse ustruktureret. Idéen med at spørge publikum synes ellers ganske god. Her har instruktør Jens Henriksen umiddelbart bare gjort alt for at gøre det hele så lidt vedkommende som muligt.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024