Poison Ivy (1992)

    En tilsyneladende tilforladeligt billedskøn pige viser sig at være en dødbringende cocktail under de rette forhold.


    KLICHÉSPÆNDING

    Endnu en film, der begynder ganske lovende, bygger sin historie fornuftigt og medrivende op – og maler nogle interessante personskildringer.

    Overdramatisk historie
    Og endnu en film, der hen ad vejen bliver delvist ødelagt af en overdramatisk historie, der sætter alle personer og alle gode historieopbygninger over styr og satser 100 % på actionthriller-afregning ved kasse 1.
     

    Bedste veninder

    Da den fredelige og venindeløse Sylvie møder skolens skønhedsgudinde Ivy, og bliver bedste veninder med hende, tegner alt lyst og lovende. Ivy flytter oven i købet ind hos Sylvie og bliver hurtigt en del af familien.

     

    Dramatik under opsejling

    Moren ligger syg i sin seng, og faren har svært ved ikke at lade sig friste af det nye sexede familiemedlem. Men som antydet er der noget barsk og dramatisk under opsejling: Ivy er nemlig ikke sød og artig, som man skulle tro... og hun har skumle bagtanker.

    Gode takter kastes væk
    "Poison Ivy" er et ambivalent bekendtskab, men skuffelsen er og bliver udelt stor over alle de gode takter, der bliver kastet væk, da historien for alvor giver den uklædeligt meget gas.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1992, USA, Thriller, Drama, Teenagere, 102 min.

    Dansk titel: Poison Ivy
    Instr: Katt Shea Prod: Andy Ruben Manus: Andy Ruben, Katt Shea Foto: Phedon Papamichael Klip: Gina Mittelman Mus: David Michael Frank
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering