The King Is Alive (2000)

  En gruppe mennesker strander i en bus midt i ørkenen og bliver sat på alvorlige prøver.


  SVAG DOGMEFILM

  De danske dogmefilm:
  Festen (1998)
  Idioterne (1998)
  Mifunes sidste sang (1999)
  The King Is Alive (2000)
  Italiensk for begyndere (2000)
  Et rigtigt menneske (2001)
  En kærlighedshistorie (2001)
  Elsker dig for evigt (2002)
  Se til venstre der er en svensker (2002)
  Forbrydelser (2004)

  En lille håndfuld internationale skuespillere, heriblandt et par hotte Hollywood-navne, har fundet vej til Kristian Levrings Shakespeare-filmatisering, der blev den fjerde i rækken af succesfulde danske dogmeproduktioner.

  Langsommeligt og søgt
  Men "The King Is Alive" er både særdeles udansk og mere doven end dogme – med en langsommelig og udvandet historie, der er både uskøn og ensformig.

  Strandet i ørkenen
  En gruppe mennesker strander midt i ørkenen, da buschaufføren er kørt i den gale retning, og uden brændstof kommer de jo ikke videre. Så de er nødt til at blive i de sandfyldte omgivelser og håbe på, at nogen dukker op en dag.

  Alternativ underholdning
  Et af medlemmerne drager alene ud i ørkenen for at søge hjælp, men han vender aldrig tilbage. Så de tilbageværende er nødt til at finde på alternativ underholdning. Ud over sex med spændende nye partnere finder man således på at opføre Shakespeares "King Lear" for den orange ørkens sandkorn.

  Anspændt håbløst
  Herefter er filmen én lang svedende gennemgang af King Lear-replikker, sideløbende med at situationen bliver mere og mere anspændt og håbløs, og menneskene begynder at lade sig gå på af de mindste ting.

  Trættende og uvedkommende
  Alle taler engelsk, den ene afsindig broget, den anden perfekt "amerikansk" – og det er en alt andet end smuk blanding, der ligesom hele filmens fortællestil er både trættende og uvedkommende.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, Danmark, Drama, Dogmefilm, Biler på film, 105 min.

  Dansk titel: The King Is Alive
  Instr: Kristian Levring Prod: Patricia Kruijer, Vibeke Windeløv Manus: Anders Thomas Jensen, Kristian Levring Baseret på: King Lear af William Shakespeare Foto: Jens Schlosser Klip: Nicholas Wayman-Harris Mus: div. popartister
  Priser
  • RB - Bedste fotografering
  • RB-N - Bedste film
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering